Başkan Özcan'dan vali Ümit'in açıklamalarına destek

Başkan Özcan'dan vali Ümit'in açıklamalarına destek
23 Eylül 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından geçici sığınmacılar için açıklanan hususlara ilişkin, “Sayın Vali’mizin bazı açıklamalarını talimat olarak kabul ettik. Mesela akşam saat 9’dan sonra sokağa çıkmaması gibi konularda biz de zabıtamıza gerekli talimatı verdik” dedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında, geçici sığınmacıların temsilcilerinin katılımında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Bolu Valisi Ahmet Ümit, yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verileri paylaşarak bazı hususlara dikkat çekti. Bu hususlar kapsamında, geçici sığınmacılardan, “Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine saygılı olunması, Kişisel temizliğe ve çevre temizliğine dikkat edilmesi, Saat 21:00’den itibaren zorunluluklar dışında herkesin evinde olması, kadınlara karşı sabit bakışlardan, rahatsız edici sözlerden ve davranışlardan uzak olunması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetinin bilinmesi” istendi.

“SAYIN VALİ’MİZİ KUTLUYORUM”

Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da bir açıklama yaparak düşüncelerini dile getirdi. Vali Ümit’e açıklamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Özcan, “Öncelikle Sayın Vali’mizi kutluyorum. Çünkü Sayın Vali’mizin yaptığı açıklamadan ben şunu anlıyorum; Sayın Vali’miz gerçekten halkın valisi gibi halkı dinlemiş, halkın nelerden rahatsız olduğunu tespit etmiş ve bu hususlarda da gerekli talimatları vermiş. Ben noktasından virgülüne kadar bugün yaptığı açıklamaların tamamına katılıyorum. Aslında halkın tercümanlığını yapmak gibi olmuş Sayın Vali’mizin söyledikleri. Bu konuda ben zaten daha önce de söylemiştim. Toplumun çok büyük bir kısmı, benim geçmişte yaptığım açıklamalar gibi, bugün Sayın Vali’mizin tespitleri ve talimatları doğrultusunda düşünüyor ve hareket edilmesini istiyor” dedi.

“ZABITAMIZA GEREKLİ TALİMATI VERDİK”

Açıklanan hususlar noktasında, zabıtanın da görev almak için talimat aldığını ifade eden Özcan, “Dolayısıyla biz de Sayın Vali’mizin bazı açıklamalarını talimat olarak kabul ettik. Mesela akşam saat 9’dan sonra sokağa çıkmaması gibi konularda biz de zabıtamıza gerekli talimatı verdik. Polisimize ve bekçi arkadaşlarımıza bu konuda denetimlerde yardımcı olsunlar diye. İnşallah bu tür açıklamalar çoğalır.  Toplumdaki bu yaraya parmak basan açıklamalar çoğalır. İnşallah devlet aklı, bu geçici sığınmacıların nasıl gönderileceği konusunda doğru yolu bulur. Halkımız da bundan mutlu olur diye düşünüyorum” ifadelerin kullandı.

“TAMAMININ ALTINA İMZAMI ATIYORUM”

Söz konusu hususlar noktasında, Ümit’in açıklamalarına katıldığını dile getiren Özcan, “Sayın Vali’mize bu açıklamalarından dolayı da Türkiye halkı adına da ben şükranlarımı, saygılarımı ifade ediyorum. Tekrardan söylüyorum, söylediklerinin tamamının altına imzamı atıyorum” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Köroğlu 24 Eylül 2021 - 15:12
    Başkanın her zaman sakin ve kurallara uygun davranarak, üst makamlarla Bolu için sürekli işbirliği içinde olmasını istiyoruz. Gündem daima Boluya hizmet olmalıdır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.