Başkan Özcan'dan alkol ruhsatı açıklaması

Başkan Özcan'dan alkol ruhsatı açıklaması
25 Aralık 2019
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Başkan Özcan, bir türlü gündemden düşmeyen alkol ruhsatı konusunda AK Parti döneminde verilen alkol ruhsatlarının daha fazla olduğunu dile getirerek, "Alkol ruhsatını bu zamana kadar sadece 2 mekana verdik. Bir kaç uygun gördüğümüz mekana daha verip Bolu'nun ihtiyaçları doğrultusunda sonlandıracağız” dedi.
Uzun süredir gündemden düşmeyen alkol ruhsatları konusu ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Özcan, “Eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde verilen alkol ruhsat sayısı bizim dönemimizde verilen sayıda bir kaç kat fazladır. Bolu turizm şehri olacak diyoruz bu bağlamda alkol ruhsatlarını ihtiyaca göre değerlendiriyoruz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Ak Parti döneminde binlerce alkol ruhsatı verdi, Konya ve Bursa Belediyeleri Ak Parti yönetiminde ve bizim 10 katımız alkol ruhsatı verildi. Alkol ruhsatını bu zamana kadar sadece 2 mekana verdik. Bir kaç uygun gördüğümüz mekana daha verip Bolu'nun ihtiyaçları doğrultusunda sonlandıracağız” dedi. “BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR” “Ne yazık ki alkol ruhsatı meselesini gündemden düşürmeyenler BOLU'DA ALKOLE HARAM İSTANBUL'DA HELAL DİYENLERDİR. Bu konuyu polemik malzemesi yapanlar hem kendileri alkol kullanıyorlar hem de bu konuyla siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de alkol satışı serbest. Alkol almak isteyen insanlar çoluk çocuğun gözü önünde, parklarda, sokak başlarında değil de, çocukların giremeyeceği kapalı mekanlarda alsın. Biz de bu konuda tedbirimizi alalım.” “TÜRKİYE'DE ALKOL YASAKLANSIN” Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, alkol ruhsatı verilmesi konusunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a “Ben belediye başkanlığı boyunca kimseye alkol ruhsatı vermeyeceğim desin de herkes bir rahatlasın” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Özcan'da Fatih Metin'in bu çağrısına, “O'nun genel başkanı bizim sayın Cumhurbaşkanımız. Bir kararname çıkarsın Türkiye'de alkolü yasaklasın, sorunu toptan halledelim” şeklinde kinayeli cevap verdi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.