Başkan Özcan sert tepki gösterdi

Başkan Özcan sert tepki gösterdi
10 Eylül 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın'ın kendisi hakkında sarf ettiği sözlere cevap verdi. Özcan, "Bu ne demek? Biz sapık mıyız? Biz Ensar Vakfı'nın yöneticisi miyiz? Benim özür dilediğim bir gafımdan dolayı kadın resmen bizi sapık yerine koyuyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde çıktığı bir programda anlattığı anısıyla gündem olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın'ın tarafından eleştirilmişti.

Aydın," Çıksa da canlı yayında tüm kadınlardan özür dilese ya... Yani bunu artık kadın olarak da düşünmeyin. Bunu lütfen anneniz olarak düşünün. Bu laf annenize gitmiş olabilir. Benim genç kızım oraya gitmiş olabilir. Benim genç kızım yarın Bolu Belediyesine iş istemeye gitti, bunu nasıl algılayacaksın bire mübarek ya? Yani o genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim? Nasıl algılayacaksın? Bunu kardeşiniz olarak düşünün, teyzenin, ananız, bacınız... Böyle bir şey var mı? Bakın tekrar söylüyorum. Kadını ve AK Partili kadını konumlandırdığı o yeri sanki kamufle ediyor ama bu böyle bir şey değil. Tekrar söylüyorum. Kadın üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsin" ifadelerini kullanmıştı.

Aydın'ın bu sözlerine  Başkan Özcan'ın cevabı sert oldu.

"BİZ SAPIK MIYIZ?".

Özcan, "45 dakikalık bir programa çıktım. Esprili bir şekilde siyasi anılarımı yazacağımı söyledim. Orada benim gibi tecrübeli bir siyasetçiye yakışmayan bir açıklamada bulundum. Daha sonra bundan üzüntü duyan hanımefendilerden özür diledim. Beni yakından tanıyanlar bilir ben böyle bir terbiyesizlik yapmam. Bunu alıp köpürttüler ve en son beni partinin disiplin kuruluna verdirdiler. Eyvallah. Orada savunmamızı yapacağız. Ama kadın üzerinden siyaset yapma ne demek? Ben kadınlar ile ilgili siyasette hep pozitif ayrımcılık yaptım. Açıkça kadın il başkanını destekledim. Kadınlarımız kızlarımız artık çok daha iyi eğitim alıyorlar. Erkeklere göre daha başarılılar. Pozitif ayrımcılık yapan biriyim. Beni herkes tanır. Ama bu hanımefendi bunların hiçbirini bilmez gibi haddini de aşıyor. Diyor ki, "Genç kızı makamına iş istemeye nasıl göndereceğim?" Bu ne demek? Öncelikle çocuklarımıza, gençlerimize iş bulmak hükümet olarak sizin göreviniz. 20 binin üzerinde iş başvurusu var. Ben her gün onlarca kadınla görüşüyorum. Bu ne demek oluyor? Biz sapık mıyız? Biz Ensar Vakfı'nın yöneticisi miyiz? Benim özür dilediğim bir gafımdan dolayı kadın resmen bizi sapık yerine koyuyor.

"BELEDİYEYE GELİYOR, BAŞINA BİR ŞEY GELMİŞ Mİ?"

Bu açıklama ne demek? Bolu halkı adına ayıplıyorum. Ben burada binlerce insanla görüşüyorum. Kendisi yıllardır belediyeye gelmiş de başına bir şey gelmiş mi? Bir kadın milletvekili olarak. 2 buçuk yıldır seçimi hazmedip belediyeye gelemiyorlar. Ne il başkanı ne de milletvekilleri. Açılışlar yapıyoruz yoklar. Cami temeli atıyoruz yoklar. Müze temelinde yoklar. İtfaiye temelinde yoklar. Biz böyle yapmıyorduk ki. Ben milletvekiliyken geçmiş belediye başkanının davet ettiği yerlere katılıyordum. Biz Bolu'ya hizmet ediyoruz. Bu artık iyice haddini aşmak oluyor.

"KENDİ BAKANINA LAF SÖYLEYEBİLMİŞ Mİ?"

Ensar Vakfı'nda çocuklara istismarda bulunulurken o tarihte Bolu'da AK Parti Kadın Kolları Başkanı olan sayın Arzu Aydın hanımefendi bir kez kınıyorum bu olayları diyebilmiş mi? Orada çocuklarımıza istismar uygulandı. Burada ise çok konuşan bir belediye başkanı gaf yapmış ve özür dilemiş. O zaman anne olduğunu hatırlamamış mı? Bir kadın olduğunu hatırlamamış mı? Bir seferden bir şey olmaz diyen kendi bakanı ile ilgili bir laf söyleyebilmiş mi? Arşivlere bakın bakalım. Ayıptır. Günahtır. Ben bunları utanarak söylüyorum."

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.