Başkan Özcan eşofmanlı Şevket hoca gibi anlattı

Başkan Özcan eşofmanlı Şevket hoca gibi anlattı
16 Temmuz 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “CHP zihniyeti Bolu Dağı Tüneli’ni patates deposu yapacaktı” şeklindeki açıklamalarına televizyon ekranlarının sevilen karakteri eşofmanlı Şevket Hoca gibi giyinerek cevap verdi. Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren Özcan, “O tünel yapılmaya başlandığında ve bittiğinde ortada bir CHP iktidarı yoktu. Biz bunları defalarca anlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasında “CHP zihniyeti Bolu Dağı Tüneli’ni patates deposu yapacaktı” şeklindeki sözlerine Başkan Özcan, düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Özcan, açıklamalarını televizyon ekranlarının sevilen karakterlerinden eşofmanlı Şevket hoca gibi üzerine kırmızı eşofman giyerek yaptı. Patates deposuna ilişkin 19 yıldır yalanlar söylendiğine dikkat çeken Özcan, “Geçen bir basın toplantısında yalan ne kadar büyük olursa inanan da o kadar fazla olur demiştim. Maalesef 19 yıldır Türkiye’de bir yalan söyleniyor ve bu yalana herkes inanıyor. Biz bunu defalarca basın toplantılarından, meclis kürsüsünden ve hatta yerinden anlattık. En sonunda bize eşofmanlı Şevket Hoca gibi anlattırıyorlar. Dün sayın Cumhurbaşkanımız yine aynı şeyi anlattı. Diyor ki, ‘Siz bilmezsiniz bu CHP zihniyeti Bolu Dağı Tüneli’ni patates deposu yapacaktı.’ 19 yıldır sayın Cumhurbaşkanı’nı kim kandırdı? Kalktı ‘FETÖ beni kandırdı’ tamam dedik. Çözüm süreci geldi ‘PKK bizi kandırdı’ dedi.  Hala doğruları söylemiyorlar.” diye konuştu.

TÜNEL YAPILMAYA BAŞLANDIĞINDA CHP İKTİDARI YOKTU

Şu an Bolu Dağı Tüneli ile patates deposu yapılmak istenen ve depremde yıkılarak bypass edilerek iptal edilen tünel arasında üç kilometre mesafe olduğunu hatırlatan Özcan, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız sanıyor ki, Bolu Dağı Tüneli’ni CHP zihniyeti yapmayacaktı. O tünel yapılmaya başlandığında ve bittiğinde ortada bir CHP iktidarı yoktu. Biz bunları defalarca anlattık. Ben buradan AK Partili arkadaşlara sesleniyorum. Bakın AK Parti kurulduğundan beri kaç tane İl Başkanı, Milletvekili, İl ve İlçe Belediyesi geldi geçti. Sayın Erdoğan, Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Davutoğlu defalarca Bolu’da mitingler yaptı. Sürekli patates kafalı CHP’liler denildi. Şu an Bolu Dağı’nın geçtiği tünelle bizim bahsettiğimiz tünel arasında 3 kilometre mesafe var. Aralarında hiçbir bağlantı yok. 12 Kasım Depremi’nde tünelin bir kısmı çöktü sonra da tünelin güzergahını değiştirdiler. Bu fikri ortaya atan bir CHP’li değil. AK Parti’nin kurucu İl Başkanı ve 2004’ten 2019’a kadar Belediye Başkanlığı yapan Sayın Alaaddin Yılmaz. Hayatımda Yılmaz’dan duyduğum en mantıklı sözler. Burası patates deposu, mantar tesisi olmaya her şekliyle uygun. Her şeyi anlattık. Ama bir türlü anlamadıkları için ben de en son daha kolay anlaşılsın diye eşofmanımı giydim. Eşofmanlı Şevket Hoca gibi anlatmaya karar verdim. Sayın Cumhurbaşkanı’nı 17 yıldır kandıranları kınıyorum. ‘Sayın Cumhurbaşkanım bahsedilen tünel o tünel değil. O fikir CHP’lilerden değil, bizim kendi il başkanımızdan geldi’ diyemeyenleri kınıyorum. Ne farkınız kalıyor sizin FETÖ’cülerden? O da çıkıyor, meydan meydan dolaşıyor, ‘Ey gençler, CHP burayı patates deposu yapacaktı.’ Güzel bir fikir olduğu için sahiplendik. Madem yıllardır böyle bir şey söyledi, ‘patates kafalı’ dedi. Patates kafalı CHP zihniyetine izin verin, orayı patates deposu olarak kullanalım diye karayollarına müracaat ettik, Karayolları o tünelin bu tünel olmadığına doğru diyor ama sudan gerekçelerle vermiyor.  Ama artık yeter ya, bu kadar büyük yalan söylenmez.”

BOLU’DAKİ AK PARTİ YÖNETİCİLERİ FETÖ’CÜLERDEN MAHARETLİ ÇIKTI

Bolu Dağı Tünelinin atıl kalan eski bölümünü hala istediklerini dile getiren Özcan, “Kaldı ki biz o eski tüneli yeniden istiyoruz. Bakın Bolu’da patates üreticileri patates deposu olmadığı için patatesini tüccarlara, yerinde çok çok ucuz fiyata zarar ederek satmak zorunda kalıyor. Yazık değil mi Bolulu patates üreticisine. Sayın Cumhurbaşkanı söylenen yalana o kadar inanmış ki bunu Türkiye’nin her yerinde anlatıyor. Bütün Türkiye’de söylenen bir yalanın doğru olmadığını, söylüyorum. Tekrar ediyorum, fikir AK Parti İl Başkanı’ndan çıktı. Alaaddin Yılmaz’dan duyduğum en akıllıca projeydi. Umarım bu kez anlamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı’m o tünel, bu tünel değil. Atıl durumda bir tünel var, Bolu ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Şu kandıranlardan bir hesap sorun artık. Yani Sayın Cumhurbaşkanı’nı FETÖ’cüler bile 20 yıl kandıramadı. Ama bizim Bolu’daki AK Parti yöneticileri FETÖ’cülerden maharetli çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı’nı kandırmak konusunda. Yazıktır, günahtır.” İfadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.