Başkan Özcan eski boruların içler acısı halini gösterdi

10 Ocak 2021

Sık sık patlayarak şehrin susuz kalmasına sebep olan su pompalama tesisindeki ince çelik borular, 3 katı kalınlığındaki yeni borularla değiştirildi. Başkan Özcan su pompalama tesisinde incelemelerde bulunarak bundan böyle tüm il genelinde bir su kesintisinin olmayacağını dile getirdi. Ayrıca eski boruların defalarca kaynak yamalarla tamir edilmeye çalışıldığı görüldü.

Haber : Caner Güngör

Gölköy'den alınan suyu Salıbeylerde bulunan arıtma tesisine pompalamak için kullanılan çelik boruların ince olması ve 6 tane pompanın aynı boruya su vermesi nedeniyle yüksek basınca dayanamayarak sık sık patlayan su boruları daha kalın olan çelik borularla değişitirildi ve her pompa için ayrı boru döşendi.

Su pompalama tesisinde incelemelerde bulunan başkan Özcan, "Bu boruları değiştirmek için bir çok firmayla görüştük. Anlaştığımız firma 12 saatte çalışmalarını bitirdi. Bundan sonra SEDAŞ'tan kaynaklı büyük bir elektrik kesintisi olmazsa Bolu'da aynı anda suyun kesilmesi mümkün olmayacak. Maalesef geçmişte kaliteli malzeme kullanılmadığı için bu sıkıntıları yaşadık. Yer yer mahallelerde kısa süreli kesintiler olsa bile bundan sonra il genelinde bir su kesintisi olmayacak" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.