Başkan dev projeyi inceledi

Başkan dev projeyi inceledi
4 Nisan 2018

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapımına başlanılan Uluslararası Köroğlu Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kaide binası inşaatını gezerek bilgiler alan Yılmaz, “Park içerisinde at binme, atlı okçuluk ve güreş gibi ata sporlarımızın yapılacağı alanlar oluşturacağız. Ailelerimiz, hayvanlarla iç içe olacak, ata binebilecekler.  Bu sayede burası yıl boyunca yaşayan bir park haline dönüşecek.” dedi.

Bolu Belediyesi’nce 85 bin metrekare alana inşa edilecek ve bünyesinde dev Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro ve at gezinti alanı bulunacak “Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı” için çalışmalar devam ediyor. Köroğlu kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Alpağut Mahallesi sınırları içinde yapımına başlanılan ve tüm Türk Cumhuriyetleri ile akraba topluluklarına ait alanların olacağı parkta,  inşaat çalışmalarının sürdüğü 40 metre yüksekliğindeki ‘müze ve kaide’ binası günden güne yükseliyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  üzerine dev Köroğlu heykelinin yerleştirileceği kaide binası inşaatında incelemelerde bulundu. “Türk dünyasıyla müşterek bir park oluşturuyoruz” Basın mensuplarıyla birlikte kaide binası inşaatını gezen ve çalışanlardan bilgiler alan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bu çok görkemli bir heykel ve kaide olacak. 85 dönüm üzerine, Türk dünyasının “Bizim müşterek Köroğlu Parkı’mız Bolu’da” diyecekleri bir park oluşturuyoruz” dedi. Yılmaz, kaide binasıyla ilgili de bilgiler vererek “Şuan bulunduğumuz noktadan 30 metre yüksekte Bolu’nun panoramik olarak izleneceği bir platform oluşturuyoruz. Onun üzerinde de 15-20 metre yüksekliğinde bir Köroğlu heykeli gelecek. Heykel şuan yapılmış durumda. Geçtiğimiz hafta Kazakistan’da Astana şehrinde gördük. İnşallah bu yıl içerisinde bunlar yerleşecek ve burası Bolu’muzun tanıtımında kullanılacak bir mekân haline dönüşecek.  Bolu’da yaşayanlar ve Bolu’yu ziyaret edenler şehri buradan izleyecekler.  Oluşturulan restoranda yemeklerini yiyecekler” diye konuştu. “Yaşayan bir park haline dönüşecek” Belediye Başkanı Yılmaz ayrıca, Uluslararası Köroğlu Parkı’nın yapımına da başlayacaklarını söyledi. Park bünyesinde oluşturulacak diğer alanlardan da bahseden Yılmaz, “Park içerisinde at binme, atlı okçuluk ve güreş gibi ata sporlarımızın yapılacağı alanlar oluşturacağız. Ailelerimiz, hayvanlarla iç içe olacak, ata binebilecekler.  Bu sayede burası yıl boyunca yaşayan bir park haline dönüşecek.”  ifadelerini kullandı. “Kazakistan kendi alanının yapımını üstlenecek” Dünyada 8’i özerk cumhuriyet olmak üzere 16 Türk devletinin olduğunu belirten Yılmaz,  son olarak şunları söyledi:  “Bunların her biri kendilerini burada ifade edecekler. En son Kazakistan’da Kültür Bakanı ile yaptığımız görüşmede, Kazakistan olarak kendi alanlarının projesini ve yapımını üstleneceklerini ifade ettiler. Tabi üstlenemeyen olabilir. Onlarınkini de projelerini vermeleri durumunda, yapımını biz üstleneceğiz. Her şey güzel gidiyor. Bolu, marka kent olacak. Bolu, dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden biri olacak. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların her biri de onun adımları olacak.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.