Başıboş köpekler karacanın bacağını parçaladı

Başıboş köpekler karacanın bacağını parçaladı
14 Temmuz 2020

Bolu'da son bir ayda bir karaca ve bir kızıl geyik yavrusu başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Köpekler Karaca'nın bacağını parçaladıkları için bacağı kesilmek zorunda kaldı.

Son dönemde özellikle ormanlık alanlara bırakılan başıboş köpekler aç kaldığı için yaban hayvanlarına saldırıyorlar. Bolu'da son bir ayda Seben ve Mdurunu bölgesinde yaban hayvanlarına köpekler tarafından çok sayıda saldırı oldu.

Seben bölgesi tarafında bir karaca köpeklerin elinden vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Karacanın bacağının köpekler tarafından parçalanması nedeniyle bacağı kesilmek zorunda kaldı. Şu an Bolu Milli Parklar tarafından rehabilitasyon altına alınan karaca tek bacağı olmadığı için yaban hayatına geri dönemeyecek ve bir hayvanat bahçesinde yaşayacak.

Yine Mudurnu bölgesinde yine başıboş köpeklerin saldırısından vatandaşlar tarafından kurtarılan kızıl geyik yavrusuda Düzce’de Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme ve Rehabilitasyon merkezinde özel bakıma alındı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.