Bandakçıoğlu, "DAVOS planını Bolulular ne zaman görecek?"

Bandakçıoğlu, "DAVOS  planını Bolulular  ne zaman görecek?"
9 Nisan 2022

Bolu Belediye Meclis üyesi, turizm  komisyonu üyesi H. Cumhur Bandakçıoğlu yıllardır süre gelen 'Bolu Davos olacak' söylemiyle ilgili Bolu Gazetesine açıklamalarda bulundu. Bandakçıoğlu, "Bolu’dan Davos çıkmaz! Bolu’nun Davos olması için Türkiye’nin de İsviçre olması gerekir." dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Karacasu ile Kartalkaya arasında yer alan Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Plan ihalesinin yapıldığını açıklamasının ardından gözler yine bu projeye çevrildi.

Bolu Belediye Meclis üyesi, turizm komisyonu üyesi H. Cumhur Bandakçıoğlu konuyla ilgili Bolu Gazetesine konuştu.

"GÜNDEMİMİZE ÖZAL DÖNEMİNDE GİRDİ"

Bolu'nun Davos olacağı söyleminin Turgut Özal döneminde başladığını söyleyen Bandakçıoğlu, "Davos, İsviçre'nin doğusunda, Graubünden kantonunda Davos Vadisinde, denizden 1,560 m yüksekte, Landwasser Irmağı üzerinde, Davos-Platz ve Davos-Dorf adlı iki köyden oluşan 12.000 nufuslu bir kasabadır.

Güzel Bolumuzun gündemine 8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal zamanında girmiştir. Davos'un, memleketimizin muhteşem doğası ile benzer bir coğrafya görünümü sergilemesi ve de İstanbul-Ankara gibi iki büyük şehrin arasında ciddi bir turizm potansiyeline uygun olması sebebiyle, böyle bir benzetme yapılmaktadır.

Davos’un bu ününün arkasında, kasabada 1970 yılından beri düzenlenen ‘Forum’ bulunmaktadır. Dünya liderleri, uluslararası şirketlerin yöneticileri, akademisyenler ve yardım kuruluşlarının temsilcileri burada bir araya geliyor, iklim krizinden gelir adaletsizliğine dünyanın sorunlarına çözümler aramaktadır." dedi.

"SON DAVOS HİKAYESİ BİR HELİKOPTERLE BAŞLADI"

'Bolumuzda yıllardır siyasetçilerimiz tarafından Davos yapılmaya çalışılmaktadır' diyen Bandakçıoğlu, "Son Davos hikayemizin başlangıcı da yakın geçmişte Aladağ ve Köroğlu Dağları semalarında dolaşan bir helikopterle başlamıştır. 

Köroğlu Dağları Turizm Koruma Gelişim Master Planı son olarak Sayın Valimizin 10 Ocak 2022 Çalışan Gazeteciler Gününde verdiği beyanatla. Bolumuzun bir kez daha Davos olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini görmüş bulunduk.  Hemen ertesinde Deva Partisi Bolu İl Başkanı Sn. Nadir Gürkan Yetkin’in ‘Vali’ye mi kaldı Müjde vermek’ başlılıkla açıklaması Bolu kamuoyunda  konuyu daha da merak uyandıran bir hale sokmuştur." şeklinde konuştu.

"BOLU'DAN DAVOS ÇIKMAZ"

Bandakçıoğlu Davos söyleminin yanlış olduğunu söyleyerek, "Daha önceleri çokça yazmama rağmen bir kere daha belirtmek isterim ki; Bolu’dan Davos çıkmaz! Bolu’nun Davos olması için Türkiye’nin de İsviçre olması gerekir. Güzel memleketimizde Davos ekolünü tarihi geçmişiyle İstanbul  ve de Antalya üzerine almıştır. Dağları, taşları, ovaları, yaylaları ve akan sularıyla Bolumuz birazda umarsızca hareket edildiği için pek ileriye gidememiştir.  Hâlbuki o yaylalar öyle bir olabilirdi ki, her birinden bir kartpostal çıkarabilirdik. Maalesef bunu bugüne kadar başaramadık. Halen şansı devam eden bölgeler var. Kendisini saklayabilmiş koruyabilmiş yeler var. Sadece istemek gerekiyor. Doğruyu bulmak o kadar zor değil. Torunlarımıza çok daha güzel bir Bolu bırakarak onlar tarafında hayırla anılmak zihinsel ve yönetsel bir değişiklikle mümkündür." dedi.

"BOLU'NUN GELECEĞİ TURİZMDEDİR"

Bolunun geleceğinin turizmde olduğuna dikkat çeken Bandakçıoğlu, "Son aldığımız duyumlara göre Köroğlu Dağları Turizm Koruma Gelişim Master Planı ihalesi sonuçlanmış ve Turizm  Bakanlığından  iki kişi almış.  Tabi gerçek kişiler bunlarımdır yoksa arkalarında başkaları var mıdır bilmiyoruz.

Şöyle bir gerçek var ki Bolu’nun geleceği turizmdedir. Çok ciddi bir tesis  eksiğimiz var. Sapanca bizden daha hızlı ilerliyor.  Doğamızı maksimum oranda koruyacak, doğayla uyumlu, standartları ve kuralları belirlenmiş, şatları kesin ve net, Avusturya ve İsviçre modeli turizm tesisleri Bolu ekonomisine kazandırılmalıdır.  Bu arada Bolu’daki yerellerimizde bu işin bir ucundan tutmalıdır. Konuk Evi tarzında işletmeler için planlamalar yapılmalı turizm işine girmek isteyen özellikle köylülerimiz için kurs ve eğitimler açılmalıdır. Şu anda Turizm pazarlamasında oldukça revaçta olan mümkün olduğunca bölgede yetişen yöresel ürünlerin  kullanıldığı tesisler çok daha çekicilik yaratacaktır. Böylelikle Bolu’daki tarım ve hayvancılıkta korunabilir." şeklinde konuştu.

"DAVOS PLANINI BOLULULAR NE ZAMAN GÖRECEK"

Bandakçıoğlu Davos planının ne olduğunu Bolu halkına anlatılması gerektiğini belirterek, "Sn. Valimiz ve Sn. Vekillerimizden artık Davos planının ve sunumunu yapmalarını en azından 15- 22 Nisan da kutlanacak Turizm Haftası’nda bekliyoruz.  Bu iş kime gitti, ilk adımlar nerede atılacak, mevzi mevzi mi ilerlenecek yoksa top yekûn mü başlanacak.  Eğer bir Bolu projesi ise Bolulular bu projenin neresinde yer alacaktır. Bolu halkı merak içindedir." dedi.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş10 Nisan 2022 - 14:15
    Çok güzel önerileri olan, yol gösteren açıklamalar. İnşallah ilgili kurum ve kuruluşlar bu yazıyı okuyup, gereğini yaparlar. Gerçekten, çocuklarımız, torunlarımızın geleceği için, Bolunun turizm ve tarım, hayvancılık, ormancılık alanında yatırımlar yapması gerekir. Bu yatırımlar için hertürlü, iş gücü, hammadde var, bir girişimcilik yok.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.