Bakın Gölcük neden geri alınmış: İşte o tutanak

Bolu Belediyesinin göz göre göre elinden kaptırdığı Gölcük Milli Tabiat Parkı'nın işletmesi şu an tam anlamıyla tutulan tutanakla Milli Parklara geçmiş oldu. Tutulan tutanakta çok ilginç durumlarla göze çarptı.

Bakın Gölcük neden geri alınmış: İşte o tutanak
30 Mayıs 2024

Alaaddin Yılmaz Belediye Başkanı iken Orman Bakanlığı ile sözleşme yaparak Gölcük'ün işletmesini Bolu Belediyesine almıştı. O dönem yapılan çalışmalar ile Gölcük Boluspor için ciddi bir gelir kapısı olmuş yenilenen piknik alanları, göl ve çevre temizliği ile Gölcük vatandaşların en çok tercih ettiği mesire alanlarından biri haline gelmişti.

Bolu Belediye Başkanlığı'na Tanju Özcan'ın seçilmesinden sonra Gölcük'te yaşananlar, bakımsızlık, sözleşme şartlarına uyulmaması gibi konular Orman Bakanlığı tarafından Bolu belediyesi'nin sık sık uyarılmasına sebep oldu. Defalarca eksik ve uygunsuz görülen konular sebebiyle Milli Parklar genel Müdürlüğü tarafından Bolu Belediyesine uyarı yazısı gönderilmesine karşın belediye tarafından bu uyarılar ciddiye dahi alınmadı. Bugün gelinen noktada ise Gölcük'ün işletmeciliği Bolu Belediyesinden alındı ve burada faaliyet gösteren işletmelerde zor duruma düşmüş oldu.

MİLLİ PARKLAR BAKIN NELER DİYOR !

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasında 2012 yılından itibaren çeşitli tarihlerde yapılan 3 ayrı sözleşme ile Gölcük Tabiat Parkının işletme hakkı Bolu Belediyesine verilmiştir. Bolu Belediyesi ise alt işlermecilik hakkını her üç sözleşme kapsamında yapı ve tesislerin alt işletmeciliğini Bolu Spora devretmiştir.

Sözleşmelerde alt işletmeci Bolu Spor ise kendisine verilen alt işletmecilik hakkı kapsamındaki yapı ve tesisleri bir başka alt işletmeciye verme hakkı bulunmamasına rağmen bahse konu sözleşmelerdeki yapı ve tesisleri sözleşme hükümlerine aykırı olarak 4 farklı kişi ile ikinci kez alt sözleşme imzalayarak alt işletmeciliğe verdiği tespit edilmiştir.

Sözleşmeye aykırılıklar giderilmedi

Bu aykırılığın düzeltilmesi için defaten yapılan yazışmalara rağmen Bolu Belediyesi tarafından sözleşmeye aykırılık bulunan bu durumun düzeltilmesine yönelik herhangi bir işlem tesis edilmediği 18 Aralık 2023 tarihinde anlaşılmıştır. 

25 ayrı tutanak tutulmuş

Yine Genel Müdürlüğümüzce bahse konu alanlarda defaten yapılan denetimlerde temizlik,bakım onarım, ücretlendirme, trafik sorunu, yanlış araç park ettirilmesi, geçici izinsiz yapı, seyyar satıcılık gibi hususlarda sözleşmeye aykırılıklara yönelik 25 adet tutanak düzenlenmiştir. Aykırılıkların giderilmesi için Bılu Belediyesine defaten uyarı yazılmasına rağmen işlem yapılmamıştır. 

Gelinen bu süreçte 2024/1 sayılı yönerge hükümleri kapsamında her üç sözleşme Bakanlığımızca fesh edilerek Bolu Belediyesine yazılı tabligat yapılmıştır. DKMP 9.Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürlüğünün 09.05.2024 tarihli yazısı ve eklerinde fesih gerekçeleri detaylı olarak açıklanarak sahanın 10 gün içerisinde boşaltılarak idaremize teslim edilmesi bildirilmiştir. 

Tutanak ile Gölcük teslim alındı

23.05.2024 tarihinde Bolu Belediyesi personeli ve Müdürlüğümüz personeli ile alanda  gerekli incelemeler yapılıp teslim tesellüm tutanağı düzenlenerek alan Müdürlüğümüzce teslim alınmıştır.Ancak alan içerisinde bulunan işletmeler fiili olarak faaliyetine devam ettiğinden alan bu haliyle teslim alınmıştır.

Tanju Özcan'da imzaladı

Ayrıca teslim tesellüm tutanaklarında teslim eden olarak imzası bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından “Her türlü talep ve dava açma haklarımız saklı tutulmuştur” ibaresi eklenerek teslim tesellüm tutanağı imzalanmıştır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.