Bakan Karaismailoğlu Bolu Dağı'nda

Bakan Karaismailoğlu Bolu Dağı'nda
1 Ocak 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılına Bolu’da bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliğindeki personellerle beraber girdi.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi güzergahında görev yapan kara yolları çalışanlarıyla bir araya gelen Karaismailoğlu, Cankurtaran mevkisindeki Bakım İşletme Şefliğini ziyaret ederek, burada çalışanlarla çay içti. 

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Bolu Dağı Tüneli'ndeki işletme şefliği kontrol odasında incelemelerde bulundu, şef Murteza Beşiroğlu'ndan yol durumu ve 2020 yılındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Burada konuşma yapan Karaismailoğlu, yeni yılı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Bolu Dağı Bakım İşletme Şefliğinde karşıladıklarını ifade ederek, "Bolu'da kar yok. Trafikte de bir sıkıntı yok. Ama arkadaşlarımız nöbetteler, dört gözle bekliyorlar. Yolları açık tutuyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok. Ülkemizin her noktasında çalışan onbinlerce, yüzbinlerce arkadaşımızla birlikte büyük emek veriyoruz. Bu geceyi, yeni yılın ilk günlerini arkadaşlarımızla birlikte görev başında karşılıyoruz. Onlar, büyük bir azimle ve büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Onlara minnettarız” şeklinde konuştu.

2020 yılının hem Türkiye hem de dünya için çok farklı bir yıl olduğunu da ifade eden Karaismailoğlu, "Kovid-19 süreciyle birlikte bütün ayarların ve dengelerin bozulduğu bir dünyada bir hayata geçirdik. İnşallah 2021'inde bu sıkıntıları, hastalıkları bertaraf ederek daha rahat, huzurlu, konforlu ve eski alışkanlıklarımıza döndüğümüz bir yıl olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

“YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM ETTİ”

Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 yılındaki çalışmaları hakkında da bir değerlendirmede bulunarak, "2020 yılı içerisinde bütün dünya salgınla mücadele ederken, adeta maske savaşları yaparken Ulaştırma Altyapı Bakanlığı olarak biz farklı bir modda çalıştık. Bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün şantiyelerimizi yeniden dizayn ederek yatırımlarımıza büyük bir hızla devam ettik. Önceki yıllara göre, yatırımlarımız artarak devam etti. Sırf bu Kovid-19 sürecinde bile biz mart ayı ile ekim ayı arasında yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bunlar ülkemizin geleceğini planlayan, geleceğine hizmet edecek projeler. Adeta önümüzdeki 100 yılı 200 yıllık planlayan bir modda çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

“DÜNYANIN EN GÜVENLİ EN KALİTELİ İŞLERİNİ YAPIYORUZ”     

Bakanlık olarak yaptıkları projelerin Türkiye'ye uzun yıllar hizmete deceğinin altını da çizen Karaismailoğlu, "Ülkeye kazandırdığımız projeler yüzyıllar boyu ülkemize hizmet edecek büyük nitelikli projeler. Dünyanın en özellikli, en güvenli projeleri. Hep söylediğimiz gibi, dünyanın en güvenli en kaliteli işlerini yapıyoruz. Bunlar 2021 yılı ve önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Artık biz önümüzdeki yılların, 2035, 2053, 20712lerin planlarını yapıyoruz” diye konuştu.

“ULAŞTIRMA ALTYAPI PROJELERİ BİR AKARSU GİBİDİR”

Karaismailoğlu, 2020 yılı içinde 330 kilometrelik Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu ve 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolunu tamamlayarak Edirne'den Şanlıurfa'ya 1230 kilometrelik otoyolu aksını bitirdiklerini de anımsatarak, "Yaptığımız işler hem bir otoyol aksı ama dünyanın en kaliteli otoyolları. Otoyollar üzerindeki tüneller dünyanın en geniş ve en büyük en güvenli Tünelleri. Bunun gibi Amasya Çevre Yolu, Samsun-Sivas Demiryolu, Akhisar Çevre Yolu, Siirt Botan Çayı Köprüsü gibi onlarca projeyi bir bir vatandaşımızın hizmetine kattık. Hep söylediğimiz gibi ulaştırma altyapı projeleri bir akarsu gibidir gittikleri her yere canlılık getiriyor, hareketlilik getiriyor, ekonomi, istihdam ve üretime son derece büyük katkılar yapıyor” dedi.

“PROJELERİ DAHA HIZLI YAPTIĞIMIZ BİR YIL OLACAK”

Projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini de sözlerine ekleyen Karaismailoğlu; "2021'de de yine vatandaşımızın yaşam kalitesini yükselten projelerle birlikte olacağız. Bu cumartesi günü de 2021'in ilk açılışını yapacağız. Malatya-Elazığ arasındaki Kömürhan Tünelinin açılışını yapacağız. Kömürhan Tüneli de kendi çapında dünyanın en özellikli, en büyük projelerinden bir tanesi. Hakikaten hem mühendislik hem de görsel açıdan çok değerli bir proje. İnşallah Cumartesi günü bütün milletimize bana şahitlik edecekler. Bunun gibi pek çok projeyi ülkemize kazandıracağız. Hepsini sıraya dizdik. Bir bir bitirip vatandaşımıza kazandırıyoruz. Yeni projelerin yeni ihtiyaçların planlamalarını yapıyoruz, İnşallah 2021 yılı, bu hastalıkların, salgınında olmadığı çok daha rahat daha büyük projeleri daha hızlı yaptığımız bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasının ardından karayolları çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İstanbul'a gitmek üzere Bolu'dan ayrıldı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.