BABANIZ KRALDA OLSA HEP ANNENİZE SIĞINIRSINIZ

10 Mayıs 2020

Babanız kral da olsa hep annenize sığınırsınız !

Ah analar ah elleri öpülesi, ayakları öpülesi cennetle müjdelenen analar ah...

Tüketiyoruz... Herşeyi tükettiğimiz gibi sevgimizi de, saygımızı da hızla tüketiyoruz. Yalan dünya işlerinin arasında unutuyoruz en sevdiklerimizi...

Varken kıymetini bilmediklerimizi yokken fellik fellik arıyoruz.

Oysa yanı başımızda en sevdiklerimiz...

Bir gün televizyon izlerken kanalın birinde bir röportaja gözüm takıldı kulak kabarttım. Bir adam anne özlemini anlatıyordu o kadar içten ve samimiydi ki yüreğimi dağladı sözleri dedi ki; "Annemin öldüğünü, teyzemden bir tabak daha patates kızartması istemeye utanınca anladım..." Bir anneye özlem ancak bu kadar net ve yalın anlatılabilirdi...

Zamanın birinde, dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek korkuyla Allah cc. sormuş: "Allahım beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?" Allah, doğmak üzere olan bebeğe cevap vermiş; "Tüm meleklerin arasından bir melek de senin için seçtim" demiş. "O seni dünyada bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek, gülümseyecek, acıktığında karnını doyuracak, uykun geldiğinde uyutacak. Sen her anında onun sevgisini duyarak büyüyecek ve mutlu olacaksın."

Bebek yine sormuş; Peki insanlar bana birşey söylediklerinde, ben onları nasıl anlayabileceğim" demiş. "Dillerini bilmiyorum ki... Söylediklerini anlayamam ki..." Allah , yine cevap vermiş; Meleğin sana dünyada duyabileceğin bütün güzel sözcükleri sevgiyle söyleyecek sana konuşmayı öğretecek.

Peki Allahım seninle konuşmak istersem ne yapacağım? Meleğin sana ellerini açıp dua etmeyi öğretecek...

Bebek biraz endişeyle dünya da kötü insanların olduğunu söylediler beni kim koruyacak? Tüm varlığınla güvenebilirsin meleğine," dedi rab. O seni, yaşamı pahasına bile koruyacaktır."

O sırada bir sessizlik olmuş cennette ... Dışardan "Dünyanın sesleri" gelmeye başlamış. Çocuk, dünyaya ayak basmak üzere olduğunu anlamış ve çabucacık bir soru daha sormuş Allaha; Allahım eğer gitmek üzereysem lütfen bana söyler misin meleğimin adını? Ve yüce Allah son kez cevap vermiş... Meleğinin adı yok! Sen onu ANNE diye çağıracaksın....

Velhasıl kelam kıssadan hisse...

Vakit varken sevin annelerinizi, kucaklayın, sarılın, koklayın içinize çeke çeke... Başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin bu özel günü kutlu olsun.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.