Atatürk ve annesinin kaldığı konak satışa çıktı

Atatürk ve annesinin kaldığı konak satışa çıktı
14 Nisan 2021

Cumhuriyetin ilanından sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın üç gün birlikte kaldıkları 200 yıllık Postacılar Konağı Göynük Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.

Haber : Caner Güngör

1920'li yıllarda Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım İstanbul'dan Ankara'ya giderlerken Göynük yakınlarında Zübeyde Hanımın rahatsızlık geçirmesi üzerine Göynük'ün Yenice Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık Postacılar Konağı'nda 3 gün misafir oldukları biliniyor.

Mülkiyeti Göynük Belediyesi'ne ait olan Postacılar Konağı geçmiş dönemde müzeye çevrilmek istensede bir türlü bu gerçekleştirilemedi.

Yeni Başkan Ahmet Çankaya tarafından ise Postacılar Konağı satışa çıkarıldı. Konağın satışı için Göynük Belediyesi ihale ilanı yayınladı.

Belediyeden yayınlanan ihale ilanı ise şu şekilde; 

◼️Mülkiyeti Göynük Belediyesi’ne ait İlçemiz Yenice Mahallesi 19 ada, 19 parselde kayıtlı 272,60 m2 yüz ölçümlü , Bahçeli Ahşap Ev ve Kuruluk (Üzerindeki Ev Korunması Gerekli Eski Eser) niteliğindeki taşınmaz 1.000.000 ₺ (Bir milyon) Muhammen bedel ile , 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesince satılacaktır.

◼️İhale 22/04/2021 Perşembe günü saat :14.00 ‘de, Belediye Riyaset odasında,yetersiz gelmesi halinde Belediye toplantı ve düğün salonunda yapılacaktır.

◼️Geçici teminat 30.000 ₺ olup ihale saatinden önce yatırılmış olacaktır.

◼️İhale ile ilgili şart name Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilebilir.

◼️İlgililere ilanen duyurulur

3 yorum yapılmış

  • Bolulu14 Nisan 2021 - 18:36
    İlimizde, Atatürkümüzün konakladığı veya ziyaret ettiği yerlere ait, şimdiye kadar kalan bir eser ve tesis yok. Bu nedenle bu binanın kamulaştırılarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Atatürk Evi olarak restore edilmesinde fayda var. Bu durumda Göynük ilçemizin turizmine artı değer katmış olunur. Bütün Atatürk sevdalılarına duyurulur.
  • Ayhan14 Nisan 2021 - 22:25
    Hakikaten çok yanlış olmuş.göynük belediyesini kınıyorum.
  • MSKYSR19 Nisan 2021 - 12:06
    Bence CHP'li arkadaşlar en yüksek tutarı vererek burayı satın almalı ve kültürel miras haline getirmeliler. Hadi göreyim sizi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.