Ankara Milletvekili Ceylan hızlı trene bastırıyor

Ankara Milletvekili Ceylan hızlı trene bastırıyor
22 Mart 2021

Ak Parti Ankara Milletvekili aynı zamanda Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan hızlı tren hattının Ankara, Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu veya Göynük üzerinden Sakarya'ya bağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hızlı tren hattının geçtiği bölgelerde ekonomik anlamda büyük bir hareketlenme olacağına kesin gözüyle bakılırken Bolu ve Düzce üzerinden bu hattın geçmesi için çalışmaların yetersiz olduğu görülüyor. Düzce Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalar defalarca kez gündeme gelmiş fakat bu noktada ciddi bir gelişme yaşanmamıştı.

Öte yandan Ak Parti Ankara Milletvekili aynı zamanda Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan sürekli konuyu gündeme taşıyarak hattın değişmemesi için sürekli çalışıyor.

Son olarak Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde, "Ankara’nın Geleceği İçin Ortak Akıl Buluşmaları" toplantısında konuyu gündeme getiren Ceylan, Yeni yapılacak yeni nesil hızlı tren hattının Ankara, Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu veya Göynük üzerinden önerildiği gibi Sakarya'ya bağlanması yerine Bolu-Düzce üzerinden geçmesi durumunda güzergâhı ve mesafeyi uzatacağını ve maliyetleri de artıracağını söyledi.

Ceylan, “16 milyon İstanbul ve 6 milyon da Ankara’nın nüfusu ile toplamda 22 milyonu taşıyacak bir tren hattından bahsediyoruz. Bu projenin belirlenen güzergahtan geçmesi sadece Ankara’yı değil Türkiye’yi de ilgilendiriyor çünkü bu bir vizyon projesidir” açıklamasında bulundu.

2 yorum yapılmış

  • Vatandas22 Mart 2021 - 14:16
    Bizim Bolu milletvekilleri mecliste ezbere parmak kaldirip indirmekten baska bir sey yapmazlar. Bu kafa ile daha cok yol kazasina ugrarsiniz.
  • Güdüllü Ergün 24 Mart 2021 - 16:40
    Yeter! Hızlı tren bizim hakkımız. Bolu büyüyecek diye milyarlarca dolar boşa harcanmamalı. En ekonomik hat Ayaş Beypazarı Nallıhan hattı. Aslında otoban bile buradan geçmeliydi. Kışın Ankara İstanbul arasında Bolu dağı Ve Köroğlu çilesini çekmek istemiyoruz.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.