Alkollü içki satışı düzenlemesi meclisten geçti!

Alkollü içki satışı düzenlemesi meclisten geçti!
21 Ekim 2020

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Teklifin ilk 8 maddesi kabul edildi.

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin kabul edilen maddelerine göre, alkollü içkileri otomatik satış makineleriyle satan, oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edenler ile basın, yayın yoluyla tüketicilere satan, postayla satışını yapanlara 20 binden 100 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Saat 22.00 ila 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağına aykırı hareket edenlere 65 binden 320 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Alkollü içkileri 18 yaşını doldurmamış kişilere satanlar ve 22.00 - 06.00 saatlerinde perakende satışını yapanların içki satış belgeleri, 5 yıl içinde üçüncü kez söz konusu yasağı ihlal etmeleri halinde iptal edilecek, bu kişilere 2 yıl süreyle satış belgesi verilemeyecek. Yasağa aykırı hareket edenlere 65 binden 320 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.