Akbay yürüyüşün masraflarının nasıl karşılandığını sordu

Akbay yürüyüşün masraflarının nasıl karşılandığını sordu
12 Temmuz 2023

Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, son günlerin en çok takip edilen sosyal medya ve gündem konusu “ Değişim-Adalet”  yürüyüşünde yapılan masrafların nasıl karşılandığını sordu. Akbay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başlattığı bu yürüyüşün astronomik masrafının nasıl karşılandığının açıklanmasını istedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kaybedilen seçimler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başlattığı “ Değişim-Adalet” yürüyüşü günlerdir tartışılmaya devam ediyor.

Bugün Ankara’da yürüyüşüne CHP Genel Merkez önünde yapacağı seslenişle son verecek Özcan’ın başlattığı organizasyonla ilgili Bolu Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay çok kritik bir soru sordu.

Akbay çoğu belediye personelinin aba altında sopa gösterilerek katılmaya mecbur bırakıldığı ve Özcan’a yakın olan isimler tarafından yapılan yürüyüşün masraflarının kimler tarafından karşılandığını sorarak “Bu değirmenin suyu nerden geliyor” dedi.

Akbay, Özcan’ın yürüyüş organizasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yüzyılda bir gelen Genel Başkanı’nı koltuğundan etme yolunda “Değişim-Adalet” adı altında yollara düşen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve ekibinin 10 günlük masrafı ne kadardır? Bu yürüyüşün toplam bütçesi ne kadardır? Bu harcamalar nerden karşılanacaktır varsa sponsor olan açıklansın. Günlük tahmini 250-300 Bin TL rakamın telaffuz edildiği masraf nereden karşılanmaktadır? Bu değirmenin suyu nereden gelmektedir? Üç öğün yemek, içmek, karavanlar, getir götür araçları, akşamları programa çıkma bütçeleri, belediyeden zorla götürülen elemanlara verilecek avanslar vesaire" dedi.

Akbay açıklamasının sonunda Tevfik Fikret’in ünlü “Yiyin efendiler” şiirinden bir bölümle yapılan organizasyon hakkında bir gönderme yaptı:

Yiyin efendiler, yiyin, bu han-ı can-feza sizin…

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.