Akademisyenlere operasyon

Akademisyenlere operasyon
29 Ocak 2016

Bolu'da 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan 3 akademisyene destek için aynı bildiriye imza atan 6 akademisyenden 5'inin evinde sabah arama yapıldı. 6'ncı akademisyenin Ankara'da bulunan evi için de arama kararı çıkarıldı.

Barış için Akademisyenler bildirisine AİBÜ’den imza atan üç akademisyene destek için bildiri yayınlayan 6 akademisyen için Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Araştırma Görevlisi Orhan Kaya, Yrd.Doç. Cengiz Ekiz, Yrd.Doç. Cesim Çelik, Yrd.Doç. Mete Çetik, Prof. Dr. Bahadır Aydın sabah saatlerinde gözaltına alındı. Prof. Cem Somel Ankara’da olduğu için gözaltına alınamadı. Gözaltına alınan akademisyenler ifadeleri alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Akademisyenlerin AİBÜ kampüsünde bulunan çalışma odalarında polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Bazı evrak ve dökümanlar emniyete götürüldü.

Etiketler: 6 Akademisyengözaltı

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.