AK Parti'den başkan Özcan'a eleştiri bombardımanı

AK Parti'den başkan Özcan'a eleştiri bombardımanı
24 Kasım 2021

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay düzenledikleri basın toplantısında Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı sert sözlerle eleştirdiler.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, "Üzülerek belirtmek isterim ki; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve geldiği Mart 2019 tarihinden bu yana Bolu Belediye Meclisi’ni kişisel şovlarına, gündeme gelme çabalarına ve faşist uygulamalarına alet ediyor. 

Cumhuriyetin temellerini atan ve aynı zamanda Özcan’ın mensubu olduğu  partisinin kurucusu olan  Mustafa Kemal Atatürk  , milli mucadeyeli verirken sayın belediye başkanının ayrıştırmaya  çalıştığı insanlarla omuz omuza bir mucadele vermiştir . Çanakkale’deki şehitlikte yatanların kimlikleri bunu ispat etmeye yeterlidir .

Yarın bu ayrıştırma politikasının hesabını gerek hukuk gerekse de halkımızın vicdanlarında açtığı yaralar anlamında vermek durumunda kalacaktir . 

Adeta cennetten bir köşe olan Bolumuz; gün geçmiyor ki insanlık dışı, ırkçı ve hukuk dışı uygulamaların yaşandığı bir kent olarak ülke gündemine gelmesin. Bunun son örneğini de dün yapılan Bolu Belediye Meclis Toplantısı’nda şahit olduk. Tanju Özcan, yine Bolu’muzun ve halkımızın yüzünü kızarttı.
Ben uzun süre Bolu Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundum. Bizim dönemimizde Bolu Belediye Meclisi; Bolu’ya hizmet üretmek, kente fayda sağlamak, yatırımların önünü açmak, proje üretmek ve uygulamak, halkımızın daha rahat ve huzurlu yaşamasını sağlamak kısacası Bolu’ya değer katmak için çalışıyordu. Ama şuan Tanju Özcan ile birlikte gelinen noktada; hizmetten, projelerden, yatırımlardan başka ne varsa Bolu Belediye Meclisi’nde konuşuluyor. Bir gün ulusal meseleler, bir gün uluslararası konular bir gün Bolu ile hiç ilgisi olmayan olaylar, kişisel şovlar, belaltı muhabbetler, ciddiyetsiz tavırlar Bolu Belediye Meclisi’nde gündem oluyor.

Buradan hatırlatmak isterim ki Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Belediye Meclisi hizmet üretme makamıdır. Bolu halkı sizden hizmet beklemektedir. Bolu’nun 5 yılını heba ediyorsunuz. Bolu’nun onca sorunu varken gereksiz konularla gündemi meşgul etmeyin. Bolu halkının yüzünü daha fazla kızartmayın. Köroğlu’yla, İzzet Baysal’ıyla, Akşemseddin’iyle, Abant’ıyla, Gölcük’üyle, Yedigölleri’yle, Mengen Aşçıları’yla tanınan Bolu’nun ismini kirletmeyin.

Sonuç olarak, Tanju Özcan’ı, Bolu’nun problemlerine yoğunlaşmaya, ciddiyete, insanlığa ve makamın ağırlığını korumaya davet ediyorum"dedi.

ŞOV VE ŞIMARIKLIKTA SINIR TANIMIYOR

Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ise yaptığı açıklamada, "Hukukçu kimliğiyle hukuk tanımazlıkta sınır tanımayan Bolu Belediye Başkanı, bildiğiniz üzere;  
Yabancı uyruklu kişiler için 100 bin lira nikah ücreti ve yine Yabancı uyruklu kişiler için  suyun metreküpünü 2,5 ve 4,5  dolar olarak belirleyen kararını meclise dayatmış ve meclisten geçirmiştir.

Yaklaşık 4 aydır  bir bardak suda fırtına kopartılmaya çalışılmakta. Su, Allah’ın bize sunduğu en güzel nimetler arasındadır.

Yüce Allah; Kur’an-ı Kerim Bakara Suresi 60. Ayetinde, "Allah’ın rızkından yiyin, için yeryüzünde fitne, fesat çıkarmayın,, der.

Bugün bu sözlerin bir kez daha iyi hatırlanması ve Belediye Başkanının da feyz almasını ümit ediyoruz.

Çok net söyleyelim, bu kararı alan, alınma sürecine katkıda bulunan kişilerin tamamı Bolu tarihine bir utanç olarak kaydedilmiştir.

Aslında konu  sadece yabancıların su ve nikah meselesi ötesinde olup Bolu Belediye Bütçesindeki rakamların nedenli değiştiği ile de ilgilidir.

Bütçe  kalemlerinin  çoğunun nerdeyse iki kat arttığı ama ne yazık ki bu artışların yatırıma yansımayacağı görülmektedir. Gelir Tarife cetvelindeki bazı kalemlerde misli ile artışlar görülürken dikkate alınmayan birçok kalemdeki fiyatların düz ara böl ikiye mantığıyla hesaplanıp hareket edildiği görülmektedir. Mecliste bu konularda açıklama yapma hakkımız olmasına rağmen  fırsat vermeyerek süre kısıtlamasına giden Başkanın burada da hukuksuzluk yaptığı aşikardır.

Şov ve şımarıklıkta sınır tanımayan Belediye Başkanı bilmelidir ki gittiği yol, yol değildir.
İcraat makamının imkanları ile kendini kaybettiği kesin olan bu şahsın, insanlığını da kaybettiği ortadadır.

Meselenin az sayıdaki ( 181 kişi ) yabancı uyruklu kişiden elde edilecek Belediye geliri olmadığını, bu şovların, devasa arazi satışları ve artık mahalle aralarına kadar taşan bir kısım hukuk dışı uygulama ve tavırlarını gizlemek için bir perde olarak kullandığını gayet iyi biliyoruz.

Buradan, haddini bilmez bu kişinin peşine takılıp, sorgulamadan, her şeye onay veren arkadaşlarımıza sesleniyoruz.

Bu şahsın gerçek yüzünü, en yakınında olan 3 Belediye Meclis üyesi yol yakınken görmüş ve istifa ederek bu şahsın günahlarına ortak olmak istememişlerdir.

Yine yapılan oylamada en azından ÇEKİMSER oy kullanan iki chp li meclis üyesini vicdanları ile hareket ettikleri için tebrik ediyorum.

Başlattığımız ve sonuna kadar sürdüreceğimiz yargı sürecinin sonunda bu şahısla aynı fiillerin içinde olduğunuzu idrak etmeniz sizin için sadece bir pişmanlık olacaktır.  

Ne şahsen ne de Başkan sıfatıyla kendisinden başka kimseye faydası olmayan bu şahsın, kirini örtmek için kurduğu bu basit oyuna alet olmayınız, sizi bir kez daha haktan ve adaletten yana olmaya davet ediyoruz.

Hiç kimsenin endişesi olmasın, ne Bolu ne de Bolu Belediyesi sahipsiz değildir" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş 26 Kasım 2021 - 14:44
    Tamamen doğru.Vatandaşlara tercüman olunmuş.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.