7 kişi alınacak 4 bin kişi müracaat etti

7 kişi alınacak 4 bin kişi müracaat etti
16 Mart 2021

Bolu’da, 7 kişilik temizlik görevlisi alımı ilanına 4 bine yakın başvuru yapıldı. 

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Mart başında, Adalet Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki adliyelerde görevlendirmek üzere 1287 temizlik görevlisi alımı ilanını yayınlamasının ardından başvurular 8 Mart itibariyle sona ermişti.  Bolu Adliyesi için açılan 7 kişilik temizlik görevlisi alımlarına ise 18-35 yaş arası 4 bine yakın başvuru olduğu öğrenildi. 

KURALAR BUGÜN ÇEKİLDİ

İŞKUR tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi bugün (17  Mart Çarşamba) saat 11.00'de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü  Toplantı Salonu'nda noter huzurunda gerçekleşti.

KURALAR SONRASI SÖZLÜ MÜLAKAT VAR

Kura ile başvuru yapanlar arasından açık iş sayısının 4 katı asıl ve  aynı sayıda yedek aday belirlenecek, belirlenen adaylar Bakanlığın internet  sitesinden ilan edilecek.

Bu kapsamda belirlenen asıl ve yedek adaylar, istenilen belgeleri  18-24 Mart tarihlerinde Adalet Komisyonu Başkanlıklarına teslim edecek.

Sözlü sınava girecek adaylara ilişkin nihai liste Başkanlıkların  internet sitesinde ilan edilecek.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki  bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki  yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden 60 puan  alınması gerekiyor.

Başarı puanının eşitliği halinde sırasıyla adayın başvuru esnasındaki  öğrenim düzeyi esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim  düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet puanı yüksek olana öncelik  verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecek.

1 yorum yapılmış

  • ali koc21 Mart 2021 - 15:44
    kesin torpil var.mulakat varsa

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.