150 bin işletmeye üç ay fatura yok ....

150 bin işletmeye üç ay fatura yok ....
26 Nisan 2020

81 ilde faaliyeti durdurulan tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, düğün salonu, lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe, her türlü oyun salonları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerine kepenkler açılana kadar elektrik ve doğalgaz faturası gönderilemeyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, faaliyeti İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçici süreyle durdurulan işletmelere yönelik fatura konusunda son noktayı koydu. Bakan Dönmez, bu işletmelere 3 ay boyunca sayaç okuması yapılmayacağını açıklarken, bu kapsama giren 149 bin 382 işletmeye nisan, mayıs, haziran aylarında elektrik ve doğalgaz faturası gönderilmeyecek. Dönmez, “Bu durumda olanlara eğer yanlışlıkla bir fatura gittiyse hemen itirazlarını yapabilirler. Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyeceğiz” dedi.

EPDK’YA ŞİKAYET EDİN

Tedbirlerin uzatılmasına yönelik ilave bir karar alınırsa bu süre daha da uzatılabilecek. 3 aylık oluşacak kısmi faturaların daha sonra ödenme ya da ödenmeme planı ise süre sonunda değerlendirmeye alınacak. Bu işletmelere eğer yanlışlıkla fatura gönderildiyse işletmeler EPDK’ya şikayetlerini iletebilecek.  

Karantina bölgelerinde sayaç okunmuyor

EPDK, sadece karantinaya alınan ve sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri için kıyasen fatura düzenlemesini devreye aldı. Karantina bölgelerinde 3 ay süreyle son 2 yılın aynı tüketim döneminin ortalaması üzerinden hesap yapılarak fatura kesilmesi kararlaştırıldı. Büyük şehirlerde ise faturalar gerçek tüketim değerlerinden oluşuyor.

3 yorum yapılmış

  • Esnaf26 Nisan 2020 - 13:18
    Ya peki diğerleri ? Küçük esnaf insan değil mi ? Salgın tüm işi kesti kapattık. Ama okunmayacak (!) elektrik faturaları bile okunuyor tanık oldum. Adil mi şimdi bu ?
  • Ahmet26 Nisan 2020 - 17:42
    Bıraksınlar dalga geçmeyi yeter artık insanları mal yerine koyuyorlar kapalı isletmenin dogalgazini kesiyorlar.boylemi gelmeyecek
  • Dali 27 Nisan 2020 - 15:17
    Yalancıyı üzüyorlar ya atıp tutsunlar bakem Nisan ayının ilk haftası tüm faturalar geldi martın 16 sına kapanan işyerimize 25 bin kredi kçö yü hala bekliyoruz geçgelen 10 para 5 para etmez kardeşşşş

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.