Yıltaş’dan gıdada yerli malı hareketi

Yıltaş Bolu ve Düzce’de faaliyet gösteren mağazalarında gıda ürünlerinde sadece yerli ve milli sermaye ile üretilen ürünlerin satışını yaparak dikkatleri çekiyor.

13 Şubat 2024

Kuruluşundan bu güne 'Evinizde işyeriniz de bi eksik varsa Yıltaş var' sloganıyla ilerleyen Yıltaş, bünyesine yeni ürün çeşitleri katmaya devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Yıldırım reyonlarında tamamen yerli ve milli sermaye ile üretilen ürünlere yer verdiklerini söyledi.

Yıltaş'ın, Bolu’da 2022, Düzce’de 2023 yılında hizmet vermeye başlayan gıda marketlerinde sadece yerli ve milli sermaye ile üretilen ürünler satılıyor. Özellikle yabancı sermayeli markalara karşı net bir tavır aldıklarını vurgulayan Yıltaş Yönetim Kurulu Başkan Emre Yıldırım ; "Gıda sektörüne adım  attığımız günden bu yana bu yana reyonlarımızda hiçbir şekilde yabancı sermayeli  ürün bulundurmadık bulundurmuyoruz, tüm ürünlerimiz yüzde yüz yerli. Yabancı sermayeli ürünleri boykot etmekle görevimiz bitmiyor; bu durumu hayat tarzımız haline getirmeliyiz. Türkiye'de ithal mallara eşdeğer üretim yapan birçok saygın firma var tedariklerimizi bu firmalardan sağlayarak yabancı sermayeli ürünlere alternatif bulabiliriz" dedi.

‘YERLİ ÜRÜN BİLİNCİ OLUŞTURUYORUZ’

İçeriğinde insan sağlığını tehlikeye atabilecek şüpheli maddeler bulunan ürünlere yer vermemeye özel bir önem verdiklerini kaydeden Yıldırım, "Müşterilerimiz Elli Bine yakın ürün çeşidimiz ile evlerinin ihtiyaçlarını tamamen marketimizden karşılayabiliyor. Sigara gibi insan sağlığına zararlı ürünleri de satmıyoruz ve yalnızca sağlıklı ürünlerle müşteri portföyümüzü oluşturduk. Bağımsız ekonomi için yerli ürün tüketimi çok önemli. Türkiye’de kozmetikten gıdaya temizlik ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine kadar üst seviyelerde üretim yapan kendi yerli firmalarımız var. Sadece yeteri kadar bilinmiyor. Ülkemizin gelişmesi ve bağımsız ekonomimiz için yerli sermaye ile üretilen ürünleri kullanmalıyız” diye konuştu. İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılardan sonra insanların yerli markaya ilgisinin daha fazla arttığını söyleyen Emre Yıldırım “Gelen müşterilerimiz markete girdiğinde telefonla ürün araştırmaya ihtiyaç duymadan rahat ve güvenilir şekilde alışverişini yapıyor” ifadelerini kullandı.  Aynı zamanda web sitesi üzerinden de satışı olan Yıltaş önümüzdeki aylarda yapı ürünlerinde de tamamen yerli ürün satışına geçmeyi planlıyor.

'FİYATLARIMIZLA AİLE BÜTÇESİNE, ÜRÜNLERİMİZLE YERLİ ÜRETİME DESTEK OLUYORUZ'

Vatandaşların her geçen gün Yıltaş'a daha fazla ilgi gösterdiklerini belirten Yıltaş Bolu Mağaza Müdürü Ercan Kurutlu, tüketicinin yerli ürün tercihi milli ekonomiye önemli bir  destek anlamı taşıdığını ifade etti. Kurutlu, "2022 yılında Yıltaş Ailesi olarak gıda ürünleri ile yapı market ürünlerini birleştirerek değişik bir konsept olarak halkımızın karşısına çıktık.Gıda marketimize direkt yerli ve milli ürünlerle başladık. Bizim çocukluğumuzda yerli malı haftası vardı. Milli ürün bilinci oluşturmak için düzenlenmiş bir haftaydı. Biz de Yıltaş olarak o güzel fikrin vücut bulmuş haliyiz diyebiliriz. Vatandaşlarımızın marketimize olan ilgisi oldukça güzel. Özellikle son zamanlardaki  gelişmelerden dolayı vatandaşlarımız çok daha fazla ilgi ve alaka göstermeye başladı. Biz de bu ilgi ve alaka  arttıkça daha iyi fiyat politikalarıyla çeşitliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. Marketimiz fiyat olarak oldukça uygun.  Fiyatlarımızla aile bütçesine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda milli markalarımızın üreticilerden sürekli talep oluşturduğumuz  için ülke ekonomisine katkıda bulunarak paramızın yine ülkemize kalmasına da destek oluyoruz" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.