Yıllardır beklediğimiz havuz nihayet resmen açıldı

Yıllardır beklediğimiz havuz nihayet resmen açıldı
4 Ekim 2022

Geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan Karaçayır Olimpik Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Törene Vali Erkan Kılıç, Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ve çok sayıda davetli katıldı. 

Olimpik Yüzme Havuzunun açılışında konuşan Bakan Kasapoğlu, Bolu’ya yatırımların devam edeceğini belirterek, bu tesislerde yetişen sporcuların Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağına olan inancını dile getirdi. 

AYDIN; ‘KÖROĞLU’NUN YİĞİT KIZLARINI ALKIŞLAYACAĞIZ’

 Törende ilk konuşmayı Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın yaptı. Aydın konuşmasında; “Bu açılış aslında bizim bir siyasi bakışa sahip olduğumuzu göstermesi açısından önemlidir. Biz temelini attığımız eserleri bitiriyor ve hizmete açıyoruz. Milletimize boş vaatler vermiyor, yaptığımızı her işi en güzeli olsun diye çaba sarf ediyor ve milletimizin hizmetine sunuyoruz. Spora, sporcuya ve gençlerimize vermiş olduğumuz değeri lafla, sözle ya da sosyal medyada gündem oluşturarak değil icraatlarla gösteriyoruz. Burada nice sporcular yetişecek. Onlar yetişecek biz gurur duyacağız. Özellikle Köroğlu’nun yiğit kızları kürsüye çıktığında ise hep beraber daha çok alkışlayacağız ” dedi.

KÜPÇÜ; ‘HEP BÖYLE GÜZEL GÜNLERDE BİRARAYA GELELİM’

Aydın’ın ardından kürsüye çıkan Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü ise konuşmasında; “Bugün burada güzel bir coğrafyada güzel insanlarla beraberiz. Biz Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Olimpik yüzme havuzumuzun açılışını yapacağız. Yanı başımızda kocaman bir spor salonu var. Kapalı demiyoruz ki halka açık. Gençlik merkezimiz var, atletizm pistimiz var. İlçelerde sahalarımız var, ilçelerde yarı olimpik yüzme havuzları var, Bolu’dan başta cimnastik olmak üzere, ana gövdesini teşkil eden yine mukavemet kayağıyla ilgili kayakçılarımız olmak üzere 100’e yakın milli sporcumuz var. Dedik ya memleketi sevmek bedavadan olmaz, memleketi sevmek için her köşesini nakış nakış işlemek lazım. Rabbim bu milleti ve bu milletin evlatlarını böyle güzel günlerde bir araya getirsin” ifadelerini kullandı.

VALİ KILIÇ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Erkan Kılıç ise açılışta yaptığı konuşmada; “Ülkemiz ve ilimiz adına çok önemli yatırımlardan biri olan Olimpik Yüzme Havuzunun açılış törenine hoş geldiniz diyorum. Bir ülkenin geleceğine yaptığı en büyük yatırımın eğitim ve spora yaptığı yatırım olduğuna hiç şüphe yoktur. Gençlerimizin; iyi insanlar olarak yetişmelerinde, gelecekte söz sahibi olmalarında aldıkları akademik eğitim ne kadar önemliyse bedensel gelişimleri de o kadar önemlidir. Spor; erken yaşlardan itibaren herkesin hayatında olması gereken önemli bir yaşam biçimidir. Sporun her branşı, boş zamanların verimli geçirilmesinde, hayatın disipline edilmesinde, ahlaklı ve çalışkan bireylerin yetişmesinde önemli katkılar sağlamaktadır. İlimiz sahip olduğu çok sayıda spor kompleksi, doğası ve havasıyla sporun her dalının yapılmasına elverişli imkânlara sahip olması bakımından güreş, cimnastik, kayak vb. birçok spor branşından milli takımlarımızın önemli müsabakalar öncesinde hazırlıklarını yapmak amacıyla kamp için tercih ettiği önemli bir ildir. Bizler de “Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz; ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder.” anlayışıyla başta gençlerimiz olmak üzere tüm Bolulu Hemşehrilerimizin refah seviyesinin artması ve Bolumuzun çok daha iyi yerlere gelmesi için bugüne kadar çalıştık, desteğimizi esirgemedik ve bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, sporcularımızın ve Bolulu Hemşehrilerimizin hizmetine sunulan Olimpik Yüzme Havuzunun ilimize kazandırılmasında öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

KASAPOĞLU; ‘2002 DE 16 OLAN TESİS SAYISI 50 Yİ GEÇTİ’

Son olarak kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise konuşmasında; “ Yarının şampiyonları bu tesislerde yetişecek. Türkiye 21 yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde eğitimden sağlığa, spordan ulaşıma pek çok alanda reformlar gerçekleştirdi. Yatırımlar ile reformların mürekkebinde inanç, gayret, göz nuru, alın teri, emek, millete olan bağlılık ve sevda vardır. Biz bu aşkla hep birlikte daha güçlü ve müreffeh yarınlara koşuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında kirli oyunları bozmuş, kendi göbeğini kendi kesen bir ülke olmanın gururuyla yürüyoruz. İnsanlığın umudu, mazlumların sığınağı bir ülke olma, tarihten gelen sorumluluğu daha da ötelere, yeni nesillere taşıma farkındalığıyla yürüyoruz. Türkiye’nin her yerindeki spor tesisleri, yurtlar ve gençlik merkezlerinin vatandaşları karşılayacak nitelikte ve standartta hizmet vermektedir. 20 yıl önce yarışacak sporcu dahi bulamazken, bugün her branşta rekor üzerine rekor, madalya üzerine madalya gelmektedir. Bolu’da 2002’de 16 olan gençlik ve spor tesisi envanteri bugün 50’yi geçti. Bugünde bu olimpik yüzme havuzunu Bolu’ya kazandırıyoruz” cümlelerine yer verdi. 

SPORCULARLA SOHBET ETTİ 

Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte olimpik yüzme havuzunun açılış kurdelesi kesildi. Ardından Bakan Kasapoğlu ve beraberinde ki heyet havuzda incelemelerde bulunarak sporcularla sohbet etti. Antrenörlerden çalışmalar hakkında da bilgi alan Bakan Kasapoğlu daha sonra tesisten ayrıldı. 

1 yorum yapılmış

  • Muradd5 Ekim 2022 - 10:09
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun inşallah birde bolunun partisinden kovulan belediye başkanını (zübükzadeye benzemeye başladı iyiden iyiye)açılışa çağırmanızı beklerdim açıkçası hizmet nedir eser nasıl yapılır filan belki ilham alırdı

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.