Yetkili ağızdan en net açıklama

Yetkili ağızdan en net açıklama
2 Kasım 2020

Geçtiğimiz günlerde Mudurnu İlçesinin Hüsamettindere Köyünde ormanda mantar toplayan 2 kişiye ceza kesilmesi üzerine Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin konuyla ilgili açıklama yaptı. Metin, konunun kamuoyuna yanlış yansıdığını belirtti.

Mantar topladığı için hiç kimseye ceza kesilmeyeceğini dile getiren Metin, İl dışından gelip, Mudurnu’da ki köylüleri rahatsız eden, ormanlık alanda silah kullanan 2 kişiye, köylülerin şikayeti üzerine ceza kesildiğini dile getirdi.

‘HİÇ BİR KÖYLÜMÜZE MANTAR TOPLADIĞI İÇİN CEZA KESİLMEMİŞTİR’

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım Ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin; “Hafta sonu Mudurnu İlçesinin, Hüsamettindere Köyünde ormanda mantar toplayan 2 kişiye ceza kesildiği şeklinde bir haber kamuoyuna yansıdı. Hiçbir köylümüze veya Bolulu vatandaşımıza ormanda mantar topladığı için ceza kesilmiş değildir. Hafta sonu gerçekleşen olayda, İl dışından Mudurnu’ya gelen 2 vatandaşın, ormanlık alanda mantar topladığı ve silah kullandığı şeklinde köylülerimizden şikayet gelmiştir. Köylülerimizin şikayeti ve rahatsızlığı üzerine, İl dışından gelen bu 2 vatandaşa Jandarma ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek ceza kesilmiştir” ifadelerine yer verdi.

‘VATANDAŞIMIZIN HUZURUNU BOZAMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR’

Cezanın tamamen vatandaşların şikayeti üzerine gerçekleştiğini belirten Metin; “Hiç kimsenin İl dışından gelip, Bolu’nun ormanlarında vatandaşlarımızı rahatsız etme hakkı yoktur. Bu konuda tamamen köylülerimizin şikayeti ve rahatsızlığı üzerine gerçekleşmiştir.  Hem Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz hem de Jandarma birimlerimiz Bolulu hemşerilerimizin huzuru ve güvenliği için elinden gelini yapmaktadır. Konunun kamuoyuna yanlış yansıması ekiplerimizi de, bizleri de üzmüştür” dedi.

9 yorum yapılmış

  • Karacasulu 2 Kasım 2020 - 11:34
    Bu açıklama çok iyi oldu. Zaten inanılır gibi değildi. Bu haberi bu şekilde haber yapan, demek ki art niyetli.
  • Fatmagül2 Kasım 2020 - 12:39
    İyide bu haberi "mantar toplayan köylüye ceza" diye Anadolu Ajansı verdi.
  • İzmir2 Kasım 2020 - 14:00
    Fatmagül Anadolu ajansı verdi ne oldu Anadolu ajansı şahsa ait bir haber ajansı. Ne yani Anadolu olunca devletin mi sanıyorsun.
  • Cemil muhtar 2 Kasım 2020 - 19:12
    Bizde gittik o dağa bizim dağda bu sene patlamadı mantar bizim dağda mantarlar oldumu ankara bolu eskişehir köyleri veya insanlar gelir toplar bizim köylülerimizden gidin bu dağdan dağ bizim mantar yasak ceza kestiriz gibi müdahele olmaz bahse konu koyluler dağa mantara gelen insanları taciz ediyorlar sanki babaların nin bostan tarlasına girmiş gibi tavır la nerdeyse ellerine sopa alıp kovmadiklari kaldı muhtarı sağa sola rasgele silahla ateş ediyor dağda
  • Cemil 2 Kasım 2020 - 19:26
    O dağda giderken veya dağda o köylülerin hiç bir rahatsız edilmiyor yol devletin dağ devletin sorumlusu devlet o köylülerin patates tarlasını o dağa varana denk o köyden kimse yoksada gelip başımıza dikiliyor ne rahatsızlığı burda kim kimi rahatsız ediyor haydi orman muhafaza memurları müdahele edebilir çünkü ormanlardan yasa gereği sorumludurlar bu köylülere bu sorumluluğu kim ve hangi yasa vermede dağa gelene gidene hakaret devletin yollarını büyük taşlarla
  • Sincanlı2 Kasım 2020 - 20:02
    İyi oldu bı nallihanli olarak çok yadirgamistim böyle şey mi olur diye açıklama iyi oldu
  • Bolulu2 Kasım 2020 - 21:10
    Anadolu ajanjı hangi şahsın??? İzmirli de hele??
  • Angarali3 Kasım 2020 - 14:08
    Layn.. Siz kümsünüz de, Angara'dan gelen abicamlara, kelli felli dövlet memullarina höst deyonuss(!)? Ormanlaa herkeslerin....Silahda ataruz, tacizde ederuz kime ne Laa?(!)... O göylüle ve mukdar da kim oluyeah(!)....Aaaangaraliyyuk la büz, herbiryelle büzüm(!)... Ormanda büzüm, mantallaada(!)
  • Nallıhan25 Kasım 2020 - 01:26
    Cezayı yiyenlerden biri benim kesinlikle mantar topladığımız için yedik bu cezayı elimde tutanak var kamuoyundan tepki alınca yalan haber yapıyorlar.Yetkili ağız birşey bilmiyorki nasıl net açıklama yapsın.Oradaki jandarmaya ormancılara ve yerel gazeteciye sorarsanız size doğru bilgiyi verirler.Silah araması bile yapmadılar zaten silahımız yoktu.İnternetten bakın ormandan kozalak mantar kekik kuşburnu yani ne toplarsanız toplayın yasak olduğunu dair bir madde varmı

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.