Yeni sisteme 1 Nisan'da geçiliyor

Yeni sisteme 1 Nisan'da geçiliyor
2 Şubat 2021

Bolu Şoförler Odası Başkanı Orhan Fırat, Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısın'da çöken otobüs sistemi hakkında konuştu. Orhan Fırat, “2015 yılında yeni toplu taşıma sistemine geçirildik. Aradan geçen 5 yıl içerisinde sistem işlemedi. Şoförler olarak  eski toplu taşıma sistemine geri dönmek istiyoruz” dedi.

Haber:Ayşe TAVAŞ

Belediye Otobüs Sisteminin sürekli güzergah değiştirmesinden dolayı çöktüğünü ifade eden Fırat şunları söyledi,  “Bizler 50 yıllık geçmişi olan, 166 esnaf olarak 5 kooperatiften oluşan birlik olarak görevimizi yürütüyorduk. Çalışmalarımızı 2015 yılına kadar sürdürdük. Ancak 2015 yılında farklı havuz sistemine geçmemizi istediler. Biz bu karmaşık sisteme geçmek zorunda kaldık. Yaklaşık 5 yıldır işleyen bu sistem artık çökmüş durumda. Bu sistemin çökmesinin tek sebebi ise şudur; Şoförler her gün farklı güzergah değiştirmek zorunda bırakıldı. Bugün Sağlık Mahallesine giden şoförümüz öbür gün Çaydurt’a gitti. Bu sebepler sistemin çökmesine neden oldu. Bunların üzerine 2020 yılında başlayan küresel tehdit haline gelen koronavirüs tedbirleri eklenince işler daha da zorlaştı. Bolu halkı toplu taşımaya küstü. Yolcu kapasitemizin oranları şu anda çok az. Şoförlerimizde bu durumdan keyifsizlik yaşıyor. Bu sistemden dolayı bizler şoför kardeşlerimize  maaşlarını veremez hale geldik. Şoför arkadaşlarımız şu an bırakın para kazanmayı masraflarını bile çıkaramıyorlar. Bizim istediğimiz aynı güzergahta çalışan şoförlerimiz devamlı şekilde, aynı güzergahta çalışsın. Tek güzergahı kulllanan arkadaşları bu bölgeye zaten hakimler.  Biz şoför arkadaşlarımızla yeni oluşmasını istediğimiz sistemin daha sağlıklı işleyeceğini düşünüyoruz. Bu sistemin belediye tarafından tamamen değiştirilmesini telep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eski belediye bu sistemi dayatma yaparak geçirtmiş”

Fırat’ın açıklamasının ardından konuşan Başkan Tanju Özcan şöyle konuştu:

 “Eski belediye bu sistemi şoför arkadaşlarımıza dayatma yaparak geçirtmiş. Biz bu sisteme son vereceğiz. Çeşitli İşler Komisyonun’da bu konu tekrar ele alınacak. Sonrasında ise biz bu sisteme son vereceğiz. Komisyon toplantısı önümüzdeki Pazar günü gerçekleşecek. Pazartesiden itibaren bu sisteme artık son vermiş olacağız. 1 Nisan'da tamamen yeni sistem geçilecek.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.