Yardımlar Bolu'dan dualarla yola çıktı

Yardımlar Bolu'dan dualarla yola çıktı
7 Şubat 2023

Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş ve Elbistan’da yaşanan depremler sonrası, depremzedelere ulaştırılmak üzere, AFAD İl Müdürlüğünün öncülüğünde hazırlanan yardım tırları bu sabah dualarla bölgeye uğurlandı.

Dün akşam gece saatlerine kadar Bolulu vatandaşlarında yardımlarıyla hazırlanan ve ısıtıcı, battaniye, yorgan, su ve gıda malzemesi, temel ihtiyaç malzemeleri, kışlık kıyafet dolu yardım TIR’ları dualarla yola çıktı.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK 

Vali Erkan Kılıç, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları ve vatandaşların katıldığı uğurlamada İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua yaptı. Yapılan duanın ardından 8 adet yardım tırı Kahramanmaraş’a gitmek için yola çıktı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, yardımların devam edeceği ve özellikle temel gıda, su ve battaniye ihtiyacının fazla olduğu belirtilerek yardım yapmak isteyen vatandaşların Valilik önündeki AFAD çadırlarına ve 17 Temmuz Spor Salonuna yardımlarını ulaştırabilecekleri söylediler. 

Kentteki sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarında çalışan personelin oluşturduğu arama kurtarma ekiplerinin de Valilik koordinesinde bölgeye hareket ettiği aktarıldı.

Bu kapsamda, Bolu Belediyesi'nden 11 araç, 33 personel, İHH'dan 3 kurtarma aracı ve 16 kişilik kurtarma ekibi, Kızlay'dan 1 araç, sosyal hizmetlerden 2 araç, 2 şoför ve 8 psikososyal destek personeli, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden 2 teknik personel, DSİ'den 6 personel ile 4 araç, MEB AKUB'dan 2 araç ve 11 kişilik ekip, itfaiyeden 1 kurtarma aracı, 3 personel, CEKUT'dan 2 araç ve 11 personel, 56 AFAD gönüllüsü ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden 18 araç ile 36 personel deprem bölgesinde görevlendirildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.