Türker Ateş açıktan Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır koydu

130 vekili olan CHP'nin 95 vekili, kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı. 95 vekil arasında Bolu Milletvekili Türker Ateş'te bulunuyor.

Türker Ateş açıktan Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır koydu
1 Kasım 2023

Ankara'da siyaset gündemindeki en önemli konuların başında CHP kurultayı var. 4-5 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi ana muhalefette heyecen yüksek.

Kurultaya kısa süre kala değişimcilerin adayı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları geliyor.

Aralarında Türker Ateş'inde bulunduğu CHP'li 95 vekil, Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldı.

"CHP'de yenilenen örgütleriyle, yenilenme sürecini başlatmıştır"

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen vekiller, değişim sürecinin kurultaydan sonra devam edeceğini, Kılıçdaroğlu'nun bunun mesajını verdiği, hazırlanan tüzükle sorunların oradan kalkacağını belirtti.

Basın açıklamasını, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptı. Akbulut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün CHP, yenilenen örgütleriyle, yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak rotada ilerlemesi kaçınılmazdır.

130 vekilin 95'i Kılıçdaroğlu dedi

130 milletvekilinden 95'i olarak, 38. Olağan Kurultayımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik.

"Süreci sonuna kadar destekliyoruz"

Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz.

Biz 95 milletvekili, tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini biliyoruz, bu süreci sonuna kadar destekliyoruz."

"Kılıçdaroğlu'na fatura kesilmesini vicdani bulmuyoruz"

Toplantının ardınan Kılıçdaroğlu destekçisi vekiller sosyal medya hesaplarından da mesajlar paylaşmaya başladı.

Kılıçdaroğlu ile birlikte 5. döneminde TBMM'ye giren Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da o vekillerden biriydi.

Tanal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Parti temsilcisi/yöneticisi sıfatıyla seçim sürecinde, kampanya döneminde her adımda başat rol oynayanların, seçim sonuçlarının faturasının tamamını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na keserek, aradan sıyrılmasını, vicdani, hakkaniyetli ve adil bulmuyoruz!

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.