TRT'ye Bolulu aday

TRT'ye Bolulu aday
29 Mayıs 2017
RTÜK'ün internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 Sayılı Radyo ve Televizyon Kanunu'nun amir hükümleri gereğince 11 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğüne Göynük'lü hemşehrimiz Ahmet Akın'da aday oldu. Akın'la birlikte bu görev için 56 kişinin adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi. RTÜK, söz konusu başvurularla ilgili incelemelerin tamamlanmasının ardından, 2954 Sayılı Yasanın 13'üncü Maddesi gereğince, üç adayı belirleyecek. Üç adayın isimleri Üst Kurul tarafından Bakanlar Kuruluna teklif edilecek. Bakanlar Kurulu ise bu üç adaydan uygun bulduğu ismi onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu isme onay vermesi halinde TRT Genel Müdürlüğüne atama gerçekleşmiş olacak. Aslen Göynük'lü olan Ahmet Akın'ın adaylığı büyük destek görürken Genel Müdürlüğü'ne kesin gözüyle bakılıyor. AHMET AKIN KİMDİR ?
Ahmet Akın, 1974 Yılında Göynük'te doğdu. İlk öğrenimini Egemenlik ilk okulu, Orta öğrenimini Göynük orta okulunda, lise Kabataş erkek lisesinde tamamladı.
Lisans eğitimini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Ahmet Yesevi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği üzerine master yaptı.
TC Ziraat Bankası'nda çalıştıktan sonra 2003 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2010 yılında Bayındırlık bakanlığı teftiş kurulunda 2012 yılında Sosyal Güvenlik kurumunda bulunmuştur . Kamuda Birçok e-devlet projesini başarı ile tamamlamıştır.
Akın, halen Gençlik ve Spor Bakanlığında Yazılım Şube Müdürü olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Çalıştığı e devlet projeleri Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi TAKBİS Marmara Deprem Bölgesi Arazi Bilgi Sistemi (MERLİS) Bayındırlık Bakanlığı (E-Teftiş) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK TV) Sosyal Güvenlik Kurumu (Mobil SGM) Gençlik Ve Spor Bakanlığı (Dinamik- Spor Bilgi Sistemi)
 

4 yorum yapılmış

  • Burhanettin Biçici29 Mayıs 2017 - 12:41
    Ahmet beyin seçilmesi doğru bi seçim olacaktır , Tecrüve ve alt yapı bilgisinin faydaları olacaktır
  • Gökhan İpekçi29 Mayıs 2017 - 12:29
    İş tecrübesi ve alt yapı bilgisine dayaranak Ahmet Bey'in seçilmesi gerekir
  • Mehmet Ali Taşkın29 Mayıs 2017 - 12:28
    Ahmet beyin alt yapı bilgisi ve iş tecrübesi oldukça iyi seçilmesi gayet iyi olur
  • Metin Doğu29 Mayıs 2017 - 12:26
    Ahmet bey gibi teknik alt yapısı güçlü birisinin seçilmesi gerekir .

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.