Tanju başkan CHP'ye geri döndü

Tanju başkan CHP'ye geri döndü
13 Haziran 2023

Geçtiğimiz yıl CHP'nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından geçici olarak bir yıllığına partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye döndü. CHP'ye tekrar üye olduğunu sosyal medya hesabından duyuran Özcan, "Gerçekleri söylediğim için ihraç edildim" dedi.

CHP YDK'nin verdiği bir yıllık ihraç cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeniden partisi CHP'ye döndü.

Twitter hesabından açıklama yapan Özcan, gerçekleri söylediği için ihraç edildiğini öne sürdü. 

CHP Genel Sekreterliği'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıp ihraç süresinin dolduğunu ve Özcan'ın yeniden partinin asli üyesi olduğunu belirtmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Tanju Özcan, 16 Mayıs 2022'de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AK Parti Hacer Çınar'a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.