Sokak köpeklerinin kulak küpelerini kesip Bolu'ya bırakıyorlar

Sokak köpeklerinin kulak küpelerini kesip Bolu'ya bırakıyorlar
13 Nisan 2021

Geçtiğimiz hafta sonu Yeniçağa otoyol gişeleri çıkışında çoğunun kulak küpesi kesilmiş 50'ye yakın sokak köpeği bulundu. 

HABER : Caner Güngör

Son dönemde Bolu sınırları içerisine yüzlerce kulak küpesi kesilmiş köpek bırakıldı. Son olayda Yeniçağa gişelerinin hemen çıkışında bir komyenetle getirilen ve çoğunun kulak küpesi kesilmiş olduğu görülen 50'ye yakın köpek bırakıldı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine hemen gölgeye giden Bolu Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, köpekleri yakalayarak barınağa getirdi. Çevre illerden bıraıldığı tahmin edilen köpeklerin sayısı o kadar çoğaldı ki artık barınakta yer kalmadı.

Konuyla ilgili Bolu Gazetesine konuşan Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, "Uzun süredir ilimize çevre illerden yüzlerce köpek getiriliyor ve buraya bırakıp kaçıyorlar. Son olayda da Yeniçağa otoyol gişelerinin çıkışına bir kamyonetle 50 civarında köpek getirilip bırakıldı. Yaptığımız incelemede bazı köpeklerin kulak küpeleri kesilmiş. Kulak küpesi kesilmiş köpeklerin nereden geldiğini tespit edemiyoruz. Bir kısmında ise zaten kulak küpesi yoktu. Biz bu köpekleri alıp barınağımıza getirdik bakımlarını yaptık. Fakat artık bizde bu işin altından kalkamaz hale geldik. Barınağımız doldu. Bolu'da özellikle kırsal alanlara çevre illerden köpekleri bırakıp gidiyorlar. Vatandaşlarımız bu kişileri görürse lütfen ihbar etsinler, bırakan araçların plakalarını alsınlar" dedi.

 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.