RACHEL CORREİ

8 Kasım 2023

İRLANDA kökenli ABD’li genç bir kadın. 2003 yılında İsrail yine Filistin’de ki Müslümanlara yönelik katliama başladığında ve onların evlerini yıkmaya yönelik zırhlı dozerlerle saldırıya geçtiğinde, o dozerlerin önünde ‘’Canlı Kalkan’’ olan cesur yürek. Ki o dozerler ezip geçtiğinde bile İsrail’in saldırısı durmamıştı.

Rachel, Müslümanlara yönelik yapılan her İsrail saldırısında benim beynimi tırmalıyor. Ve Rachel sırtında fosforlu yeleği, elinde dozere doğru uzattığı megafonuyla dev bir insan oluyor gözümde. Kendi ülkesinden çok çok uzaklarda ve kendi dininden olmayan insanların olduğu bir yerde Müslümanların uğradığı bir zulmü durdurmak için neden kalkıp geldi ki? Dünya nüfusunun üçte birini oluşturan milyarlarca Müslüman varken bu gariban ABD’li kadının derdi neydi?

Aralarında Türkiye de olmak üzere bütün Müslümanız diyen ülkeler zulme kulaklarını tıkamış durumda. Hatta bazı zengin Arap ülkelerde konserlerle halkın tepkisinin azaltıldığının da farkındayım. Yer yer ülkemizde yapılan protestoları elbette ki görüyorum destekliyorum. Lakin ABD’ de benzerleri yapılıyor.

Ama benim canımı sıkan, bizim ülkemizdeki İsrail yanlılarının olması. ‘’Filistin bizi arkadan vurdu’’ deyip İsrail’in yaptıklarını onaylamaları anlaşılır gibi değildir. Üstüne üstlük bu durumda Filistin tarafında olup İsrail karşıtı olanlara ‘Arap sevici’ demelerini de hiç anlamıyorum. Şimdi benim onlara ‘Yahudi sevici’ ismi taksam hoş olur mu? Elbette ki olmaz.

Hanımlar beyler, burada ki sorun şu: İsrail, kadın, kız, yaşlı, genç; hatta ve hatta çocuk demeden herkesi öldürüyor. Özellikle çocukları hedef alıyor ki, ileride büyüyüp bize sorun olmasınlar; diyor. Tıpkı Firavunun yaşadığı dönemde ki bütün erkek çocuklarını öldürttüğü gibi.

Unutmayın ki, ‘’bizi arkadan vurdular dedikleriniz’’ bugün Filistin’de yaşayanlar değiller. Hiç kimse Atalarının günahını çekmek zorunda değil.

Keşke yazının başlında ki Rachel Corrie kadar insani yüreğe sahip olabilsek. O yüzden Rachel Corrie benim için bir halk kahramanıdır. Birde sapanları ile tanklara taş atan çocuklar.

3 yorum yapılmış

  • Ali ÇAKIR 13 Kasım 2023 - 14:37
    Hamza, 10 Emre ihanet eden İsrail oğullarının katliamına karşı kaleme aldığın hassasiyetin için yüreğine sağlık. Evet, ben de biliyorum tarihte neler olmuş. Ama bugünün konusu tarihte ne olduğu değil, aksine bugün ne olduğudur. Dünya devletleri ve milletlerinin büyük bir sınavla karşı karşıya kaldığı hayatı bir dönemin içindeyiz. Herkes duruşunu katledilen masum ve savunmasız mazlumların lehine göstermesi gerekiyor.
  • OkurYazarGaribi 18 Aralık 2023 - 09:58
    abi ülkemde olağanüstü durumlarda yani savaş durumunda önce düşmanına karşı çok uyanık olacaksın, sonrasında da arkanı kollayacaksın cehape ye karşı uyanık olacaksın. mazallah arkandan vururlar, çünkü yapıları buna çok müsait.
  • Hamza iyi ve güzel yazmissin fakat Israilin asil28 Aralık 2023 - 14:47
    Asil hedefi TURKIYE OLDUGUNU BILIYORMUSUN ..YA aa onların gözü bizim topraklarımızda güya iki nehirin arasi yani Mavera un nehir onlar için vaad edilmiş mis yaa uyan kardeşim uyan adamlar gelip hepimizi buradan koymayı planlıyorlar. Onların kutsal kitabında böyle yazıyormuş vs .PEKI BIZIM KITABIMIZDA NE YAZIYOR BILIYORMUYDUN ACABA? Ben anlatayım öyleyse bizim kitabımız KURANI KERİMDE ISE ISRAILIN YOK OLACAGI YAZILIDIR .AC BUL OKU Zaten Kursnda pek çok onlarla i

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.