Öz çocuklarını zehirlemeye çalıştı

Öz çocuklarını zehirlemeye çalıştı
5 Nisan 2016
Çocuklarını zehirleyerek öldürmeye çalıştığı iddiası ile tutuklanan cani ruhlu baba suçunu kabul etmedi. Çocuklar ise babalarının ilaçları yutmaları için elleriyle kendilerine verdiğini söyledi. 2014 Aralık ayında Yeniçağa’da meydana gelen olayda, H.Y. (11), M.Y. (10), R.Y. (8) ve N.Y (6) isimli 4 kız kardeş, rahatsızlanarak babaları tarafından hastaneye kaldırıldımıştı. Hastanede 4 kız kardeşin ilaç alarak zehirlendiği anlaşılınca, polis olayla ilgili soruşturma başlatmış ve soruşturma sonrasında kardeşler, ilaçları kendilerine babalarının verdiğini söyleyince baba Fazlı Y. ‘yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezaevinde tutuklu bulunan babanın yargılanmasında sonuç çıkmadı. Mahkeme davayı 7 Haziran tarihine erteledi.
ÖNCEKİ İFADE Fazlı Y, önceki duruşmalarda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek “Bir baba çocuklarını öldürmek ister mi hiç? Anneleriyle biz boşanma aşamasındayız. Çocuklarımın psikolojileri bu yüzden bozuk. Kızlarım bir televizyon programında küçük bir çocuğun ölmek için ilaç içtiğini görmüşler. Kendileri de moralleri bozuk olduğu için böyle bir şeye teşebbüs etmişler. Ben onlara bakmakta zorlanıyorum. Kimsesizler Yurduna vermek için resmi müracaatta da bulundum. Ama onları öldürmek istesem niye rahatsızlandıklarında alıp hastaneye götüreyim” diyerek kendisini savunmuştu. ÇOCUKLAR İFADESİ Babalarının bu ifadelerine karşılık çocuklar ise verdikleri ifadelerinde babalarını suçlayarak “Babam yalan söylüyor. Ben onu affedebilirdim; ama yalan söylediği için affetmeyeceğim. Bize ‘Bu dünya kötü, ölüp gidelim’ diyerek ilacı kendisi verdi. Ama kendisi içmedi. Bize, ‘hastanede sorarlarsa benim verdiğimi söylemeyeceksiniz’ dedi. Daha sonra kusmaya başladık. Biz kusunca bizi hastaneye götürdü. Daha önce de bizi öldürmeye çalıştı” demişlerdi. ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ 10 yaşındaki M.Y “Biz 3 kardeşim ve babamla aynı odada yatıyorduk. Bir kere mutfak tüpünü getirip yattığımız odada tüpü açtı. Ben de kalkıp kapatınca beni azarladı” diyerek babasının zehirleme olayından önce de kendilerini öldürmeye teşebbüs ettiğini ifade etmişti.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.