Osmaniye'ye bir kamyon yardım götürdü

Osmaniye'ye bir kamyon yardım götürdü
1 Mart 2022

Suriye'de yaşanan savaş sonrası Türkiye'ye sığınan Türkmen mülteciler arasında yer alan 6'sı çocuk 68 yatalak hastanın Türkmen kamplarında tedavileri sürüyor. Hastaların bakımı titizlikle devam ederken Türk vatandaşları da yardımlarını esirgemiyor.

Daha önce Suriye sınırına giderek ağır yaralanan 90 hastayı Bolu ve Sakarya hastanelerine getiren Köroğlu Gençlik Teşkilatı (KGT) dernek başkanı Mahmut Alan kamplarda bulunan yatalak hastalara duyarsız kalmadı.

Mahmut Alan yaptığı açıklamada, "Türkmen kardeşlerimiz Türkiye sınırında Amerika, Rusya, PKK ve IŞİD terör grupları ile ciddi bir savaş verdi. Uzun yıllar sınırımızda Türk askerimize yardımcı unsur olarak canlarını seve seve feda eden ve kendilerini Osmanlı'nın torunlarıyız diyerek ifade eden bu kardeşlerimize duyarsız kalmamız mümkün değildir. Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Türkmen kampında bulunan 6'sı çocuk 68 yatalak hastanın hasta bezi ihtiyacı olduğunu öğrendim. Devletimiz sağolsun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor fakat biz de vatandaşlar olarak bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız. Millet varsa devlet, devlet varsa millet anlayışıyla her zaman devletimizin yanındayız. Bu bağlamda istanbul'da bulunan ve Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir iş adamı ile Bolu'da bulunan bir iş adamımızın bağışı sayesinde 12 bin adet hasta bezi Osmaniye Türkmen kampına teslim edildi. Bolu ve İstanbul ismi Osmaniye'de dualar ile anıldı. Allah aracı olan ve yardım eden herkesten razı olsun. Vefalı Türk beklenendir. Gücümüz yettiğince dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak için çabalayacağım" dedi.

1 yorum yapılmış

  • Sadık ACARER 1 Mart 2022 - 16:18
    Sevgili kardeşim cabaların için çok teşekkürler bir konu dikkatimi çekti Ukrayna'daki kadınlar silah altında mücadele ediyor suriyeli erkekler Bolu sokaklarında çirit atıyor buna bir anlam veremedim...

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.