Meclis üyeleri Başkan Tanju hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti, İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Meclis üyeleri Başkan Tanju hakkında suç duyurusunda bulundu
8 Şubat 2024

Belediye Meclisinin 7 Şubat tarihli 2. birleşiminde, BEKAB üzerinden yapılacak 2. Sınıf Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yapım İşi için borçlanmaya gidilmesi için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Gündem maddesi kapsamında, 434 milyon liralık borçlanma yetkisinin, Tanju Özcan’a verilmesi oylamaya açıldı.

Fakat Belediye Başkanı Tanju Özcan, oylamada “evet” oylarını saydı, ancak “hayır” oylarını sormadan gündem maddesini kabul etti. Oylamanın ikinci bölümünde ise konuya 16 meclis üyesinin “ret” oyu verdiği, 13 meclis üyesinin ise “evet” oyu verdiği belirtildi. Başkan Özcan’ın “ret” oylarına rağmen, gündem maddesini “Kabul edilmiştir” şeklinde tutanaklara işletti.

Meclis Üyeleri ayağa kalktı

Bu yaşanan olay Belediye Meclis Üyelerini ayağa kaldırdı. Bugün Belediye binası önünde AK Parti, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Zafer Partili belediye meclis üyeleri ortak basın açıklaması yaptılar.

Topluluk adına basın açıklamasını AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay okudu. Akbay tarafından okunan basın açıklamasında, Başkan Özcan’ın yasayı çiğnediği ifade ederek, “Tanju Özcan, yasayı ve emredici yönetmelik hükmünü açıkça çiğnemiştir! Usul ve yasaya aykırı davranan seçilmiş başkan ve divan üyeleri kamu görevlisi niteliğindedir ve görevlerini kötüye kullanmışlardır Malumunuz olduğu üzere Türk ceza kanunu bağlamında görevi kötüye kullanmak, suçtur! Başkan, bu suçu işlemeye tenezzül edecek kadar alçalmıştır!

Suç duyurusunda bulunacağız

Seçimlere 1 buçuk ay kala talep edilen 434 milyon liralık borçlanma yetkisine meclis üyelerimizin çoğunluğu haklı olarak ret oyu vermiştir. Zira hiçbir projeye bu kadar kısa bir zamanda başlanamaz ve dahi bitirilemez! 5 yılı belediye için değil kendi reklamı için harcayan başkanın son davranışı seçmenlerimizin iradesinin gasp edilmesi olmuştur! Neticeten; bu hukuksuz uygulamaya karşı idari ve cezai yollara başvuracağımızı, işbu görevi kötüye kullanma suçuyla ilgili Bolu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı saygıdeğer bolu halkına ve tüm Türkiye’ye beyanla ilan ederiz!” dedi.

Mansur Şen'de tepki gösterdi

Basın açıklamasında İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi Mansur Şen'de bir açıklama yaptı. Şen, “Belediye meclisinde 14 hayır çıkmamıştır. 14 evet, 16 hayır çıkmıştır. Burada belediye meclisinde bu oylama tersine döndürülmüş, bir hokus pokusla hayır çıkacak oylama, birden bire evet oluvermiştir. Bu bir hukuk skandalıdır, belediye meclis tarihinde kara bir lekedir. Bu lekenin temizlenmesi için bizler de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Burası Tanju Özcan'ın tiyatro çadırı değildir

Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi İlkay Bayrak'ta söz alarak, “Bundan önceki birçok oylamada Tanju Özcan bu hileleri yaptı. 1 oy farkla olan oylamalar oldu, bunları geçirdi ama gerekli tepkiler koyulmadı, koyamadık yani. Ama bu son yaptığı artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Burası belediye meclis salonu Tanju Özcan’ın tiyatro çadırı değildir” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolu lu9 Şubat 2024 - 00:46
    seçimde yedirecek içirecek para lazım, belediyenin parasıyla ikramda bulunacak, ne ile içirecek, neyle yedirecek yanındakilerine. yemezlerse çekilirler hepsi

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.