Kanal üstü projesini unutun

Kanal üstü projesini unutun
3 Mart 2022

Bilindiği üzere belediye başkanı Tanju Özcan tarafından şehrin içinden geçen Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalı kapatılarak üzerinde yürüyüş, bisiklet yollarının, dinlenme ve spor alanlarının olduğu bir proje tanıtılmıştı. Meğer Devlet Su İşleri bu proje için izin vermediği gibi bir müddet sonrada belediye proje için talebini geri çekmiş.

Bugüne kadar Bolu'nun vizyon projelerinden biri olarak görülen kapatılan kanalın üstüne yapılacak proje sadece kağıt üzerinde kaldı.

Başkan Tanju Özcan göreve başladıktan hemen sonra eski başkan Alaaddin Yılmaz döneminde kapatılmak istenen fakat DSİ'nin izin vermemesi üzerine yarım kalan çalışmayı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'inde çabalarıyla tamamlamayı başardı.

Şu an üzeri kapatılan kanalın üstüne yapılacak projeyide kamuoyuna açıklayan başkan Özcan buranın Bolu'nun en güzel bulvarı olacağını söylemişti. Bölgede oturan vatandaşları oldukça heyecanlandıran bu proje sadece kağıt üzerinde kaldı.

Şöyle ki; Bolu belediyesi kanalı kapatmak için DSİ'ye müracaat etti. Bakan yardımcısı Fatih Metin'inde çabalarıyla çiftçinin sulama yapacağı alanları bırakması şartıyla sadece kanalın kapatılmasına izin verdi. Fakat DSİ'nin kanal üstüne yapılacak projeye onay vermediği bu sebeplede belediyenin bu proje talebini geri çektiği öğrenildi.

Gelinen son noktada kapatılan kanalın üzerine sadece çimleme ve çiçek ekimi yapılabilecek.

6 yorum yapılmış

  • Mutlu3 Mart 2022 - 17:43
    Peki DSİ kapatılmasına izin verdiği kanalın üzerine projenin onaylanmasına hangi gerekçe ile izin vermemiş acaba ?
  • Cevdet4 Mart 2022 - 08:52
    İyi olmuş hem görüntü kirliliği hemde maddi bakımdan belediye kurtulmuş oldu vatandaş olarak sevindim
  • Mine4 Mart 2022 - 11:11
    Toz duman yutmaktan bıktık, çalışmalar bir an önce tamamlanmalı. İçimiz dışımız evler heryer Toz!!!
  • Aslı4 Mart 2022 - 11:13
    Kanal hali daha iyiydi! Ne zaman bitecek? Heryer toz duman, Toz yutuyoruz.
  • Bolu aşığı4 Mart 2022 - 13:54
    Kanalın kapanması cok güzel oldu yazın koku yapıyordu kışın kayan araçlar kanala düsüyordu şimdi güzel bi görüntü olsu inşallah çok yakın zamanda belediye dsi ile anlaşır ve projeyi tamanlar toz duman diyen arkadaşlar biraz daha sabrederse herşey çok güzel olacak
  • Samet7 Mart 2022 - 04:27
    Dsi ne kaçıyor acaba engelliyor projeyi gölköydeb 10 lira almasını biliyor zaten bi boka yaradıkları yok birde yapılan işi engelliyorlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.