İşte haklarında FETÖden iddianame hazırlanan avukatlar

İşte haklarında FETÖden iddianame hazırlanan avukatlar
19 Haziran 2017

Bolu'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çağ Hukuk Derneği'nde üye oldukları iddiasıyla 26 Aralık tarihinde 11 avukat gözaltına alınmış, 1 avukat daha sonradan tutuklanmış, 7 avukat adli kontrol ve 3 avukat ise savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.

Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 5 avukat hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün avukatlar arasında ki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar sonrası Aralık 2016’da 11 avukat hakkında adli işlem yapılmıştı. Operasyon sonrası avukatlardan 8’i adli kontrol şartı ve 3’ü ise serbest bırakılmıştı. Ancak daha sonraki süreçte FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün haberleşme programı olan Bylock kullandığı tespit edilen Özgür Beyarslan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. CUMHURİYET SAVCILIĞI İDDİANAMEYİ SUNDU Yaklaşık 8 aydır dosya üzerinde çalışan Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı avukatlar hakkında ki iddianameyi tamamlayarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede Sezai Çavdar, Ayşegül Çavdar, Özgür Beyarslan, Vildan Beyarslan ve Mustafa Özdemir’in FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılması istendi. Sanıkların terör örgütü üyeliği nedeniyle 5 ile 10 yıl arasında ceza alması istenirken, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi inceleyerek 15 gün içerisinde kararını verecek.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.