Hindistan'dan Doğanay'a teşekkür gönderdi

Hindistan'dan Doğanay'a teşekkür gönderdi
20 Kasım 2018
“Duchenne Müsküler Distrofi” (DMD) kas erime hastası 9 yaşındaki Mustafa Yiğit Kurubaş’tan güzel haber geldi. Baba Kurubaş biz bu imkanı sağlayan Nurettin Doğanay’dan Allah razı olsun dedi. İstanbul ve Erzurum’da görev yaptıktan sonra Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlü bünyesinde görev yapmaya başlayan daha sonra geçici görevle İl Nüfus Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen 20 yıllık polis memuru Vacit ve Serpil Kurubaş’ın ikinci çocukları 9 yaşındaki Mustafa Yiğit Kurubaş, doğuştan tıp tarihinde tedavisi imkan olmayan, “Duchenne Müsküler Distrofi” (DMD) kas erime hastalığına yakalanmıştı. Küçük Mustafa’nın alternatif tedavisinin sadece Hindistan’da olması sebebiyle Bolu Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatılmış ve tedavi için ilk etapta lazım olan 50 bin lira AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın girişimleri sonucu toplanmıştı. Yirmi gün önce alternatif tedavi için oğluyla birlikte Hindistan’a giden Vacit Kurubaş, “İstanbul Atatürk Havalimanından 27.10.2018 tarihinde umuda yolculuğumuz başladı. 28.10.2018 umudumuzun kapısı olan Hindistan’daki Neurogen Kliniğine vardık ve ilk iki gün boyunca tahliller yapıldı. Vücudun güçsüz bölgeleri belirlendi ve üçüncü gün kalçadan alınan kemik iliğindeki kök hücreler ayrıştırılarak Mustafa’nın vücudunun çeşitli bölgelerinden uygulama yapıldı. Şükür dördüncü günden sonra fizik tedavi süreci başladı. Bu arada uygulamayı yapan doktor kök hücreyi bir örnek ile bize özetledi ilk işimiz ‘Yokuşta geri kaçan arabayı durdurup daha sonra ileri gitmesini sağlamak’ şeklinde bizi umutlandıran konuşmayı yaptı. Nisan 2019 da ikinci kök hücre uygulamasına gidebilmek umudu ile 05.11.2018 tarihinde geriye döndük. Şimdi süreci takip ederek gelecek Nisan ayını bekliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan yardım kampanyasına büyük destek veren Nurettin Doğanay beyefendiden Allah bin kere razı olsun” ifadelerini kullandı. AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ile arkadaşları, çocuklarının hayatta kalabilmesi için feryat eden Kurubaş ailesinin imdadına yetişmiş Bolu Valiliğinin açtığı kampanyaya 50 bin lira bağışta bulunarak alternatif tedavinin başlamasını sağlamıştı. Doğanay ve arkadaşları Küçük Mustafa’yı evinde ziyaret etmiş ve moral desteğinde de bulunmuştu. Bir çocuğun yaşamı dünyaya bedeldir diyen Nurettin Doğanay, “ Çocuklarınızın sağlık durumunu Olay Gündem Gazetesinden öğrendim. Hemen harekete geçerek, durumu arkadaşlarıma da ilettim ve kısa sürede kampanyaya destek olmak için seferber olduk. Sadece bizlerin desteği önemli değil, burada en büyük görev anne ve babaya da düşüyor. Bir an önce ikinci tedavi için çalışma başlatmak lazım. İnşallah yavrumuzun uzun yıllar yaşayacağını öğrenirsek, bizlerde sizleri havaalanında sevgiyle ve mutlulukla karşılarız. Biz bu yardımı siyasi bir amaçla değil, insani duygularımızla yaptık. Küçük Mustafa Yiğit’ler yaşasın ve vatana millete hayırlı hizmetler etsin diye yaptık” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Özkan Öztürk20 Kasım 2018 - 09:59
    Bu kök hücre ALS hastaları içinde gecerlimi imkanı olanlar neyapmali nasıl bir yol cizmeliyiz.kkmden daha yeterli Bilgi alabiliriz..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.