Gölcük'ün işletmesi Bolu Belediyesinden alınabilir

Gölcük'te 25 bungalov yapının Belediye tarafından ihaleye çıkartılacak olması nedeniyle yeniden gündeme gelen Gölcük'ün uzun süredir bakımsız olması ve yapılan sözleşmeye uyulmaması nedeniyle Orman Bakanlığı harekete geçti.

Gölcük'ün işletmesi Bolu Belediyesinden alınabilir
19 Nisan 2024

Bolu gazetesi editörü Caner Güngör'ün edindiği bilgilere göre Gölcük her an Bolu Belediyesinin elinden alınabilir.

2012 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasında Gölcük Tabiat Parkı'nın işletilmesiyle ilgili sözleşme imzalanmıştı. Fakat Tanju Özcan Belediye Başkanı seçildikten sonra 2021 yılında Bolu Belediyesi Boluspor ile yaptığı alt yüklenicilik sözleşmesine uyulmadığı için Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin Bolu Belediyesi'ni defalarca kez uyardığı öğrenildi.

Orman Bakanlığı müfettişleri tarafından 2023 yılında yapılan denetimlerde sözleşmeye uymayan aksaklıkları tespit ederek düzeltilmesi için 2 kez uyarı yapmasına karşın Belediye bu yönde hiç bir adım atmadı. 

MÜFETTİŞLER 2 KERE İHTARNAME ÇEKTİ

Ayrıca müfettişler alandaki tuvaletler , piknik masaları , oyun grupları kamelyalar , yağmur barınakları , iskelelerin tamir bakımının yapılmadığı çürümeye terk edildiği, çevre temizliğinin yapılmadığını ve personel sayısının az olduğunu belirledi. Hatta yıkılmış, parçalanmış masa ve oturma gurupları ve pislik içerisinde kalan piknik alanları fotoğraflanılarak direk Orman Bakanının önüne koyuldu. Bunlar aksaklıkların giderilmesi içinde 30 gün süre verilerek 2 adet ihtarname çekildi. Fakat Belediye bu aksaklıkların giderilmesini bırakın müfettişlerin uyarılarını bile ciddiye almadı.

BELEDİYEDEN HER AN ALINABİLİR

Belediye ile Boluspor arasında yapılan alt yüklenicilik sözleşmesi 22.02.2024 tarihinde Bolu Belediyesi tarafından sonlandırılarak alt yüklenicilik sözleşmesi başka bir firmaylada yapılınca Gölcük Tabiat Parkı'nın yeniden Bolu Belediyesinden alınması gündeme geldi.

2 yorum yapılmış

  • Bolu19 Nisan 2024 - 14:16
    Komple kapatsın doğal kalsın.
  • Doğa sever20 Nisan 2024 - 11:03
    Bolu sporun kime faydası var. Bir kaç kişiyi beslemek için caddelerde park ücreti haracı var bolu spor adına. Gölcük keza öyle. Yeter bu rantcılık.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.