Doğanay'dan dosyacılara, 'ayağınızı denk alın'

Doğanay'dan dosyacılara, 'ayağınızı denk alın'
28 Ekim 2018
AK Parti İl Başkanlığının organize ettiği 69’uncu İl Danışma Meclisi hafta sonunda gerçekleşti. Toplantıda yapılan konuşmalara yerel seçimler damga vurdu. İl Başkanı Nurettin Doğanay “Partide dosya siyaseti bitti, herkes ayağını denk alsın” diyerek partililere gözdağı verdi.
Haber : Mehmet Fatih YALINIZ Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı.  Gündeminde yerel seçimler olan Doğanay, yerel seçimlerde aday adayı ve aday olacak isimlere şimdiden uyarılarda bulundu. AK Partide siyaset yapanların kendi adayına sahip çıkması gerektiğini, aksi halde arkadan iş çevirenlerin bu partide yeri olmadığını vurgulayan Doğanay, AK Partide artık dosya siyasetinin olmayacağını söyleyerek partililerine adeta gözdağı verdi. Doğanay, “Aday adaylık süreci başladıktan sonra gerek aday adayı olan arkadaşlarımın gerekse aday olan arkadaşlarımızın birbirlerini karalamak için birbirlerini yıpratmak için, AK Parti’nin belirlemiş olduğu adaya onu yıpratmak adına herhangi bir hareket içerisinde bulunursa, yıpratma politikası izlerse, AK Parti İl Başkanlığı’na aday adaylığı dosyasını vermiş olsa dahi, vallahi başvurusunu geri iade ederim. Hiç kimse birbirinin kuyusunu kazamayacak. Hiç kimse dava arkadaşının kuyusunu kazmayacak. Biz öyle bir partiyiz ki; bizim cumhurbaşkanımız bizim adayımızın ismini söylediği anda bizde söz bitmiştir. AK Parti kadrolarına yakışan şudur: Aday belirlendikten sonra herkes nefsini ayaklar altına alacak, ülkenin geleceği için, Cumhurbaşkanımız için, milletvekillerimiz için adaylarımız belirlendikten sonra hiç kimse hiç kimseyi yıpratma yoluna gitmeyecek. Başta şahsım olmak üzere, bu usule uymayan, bu şekilde çalışmayan bir tek arkadaşımın kuyusunu kazan, yolculuğunda ona çelme takmaya çalışan, herhangi bir nedenden dolayı böyle bir çalışma içerisine girdiği görürsem, hissedersem adaylık başvurusunu geri iade ederim. Bunu Cumhurbaşkanımız söylediği için söylüyorum. Herkesin kalbinden ve gönlünden geçenleri arzulayabilir, ama biz doya siyaseti yapmayacağız. AK Parti’de dosya siyaseti olmayacak. O devir kapandı. AK Parti’de dosya siyaseti yapanlar, dosya siyaseti yapmak isteyenler hani derle ya ‘dosyayla gelen dosyayla gider’ gibi işler olmayacak. Bel altı siyaset yaparak, insanları karalayarak, insanların izzeti nefsi ile oynayarak, insanların ailesini dahi yıkmak için çaba sarf eden alçaklık içerisinde olan siyasilerin hiçbirisini, adı şanı unvanı ne olursa olsun, hangi sivil toplum kuruluşu olursa olsun, ne olursa olsun bundan sonra AK Parti’nin içerisinde bu tarz siyaset, olmadı olmayacak yaptırmayacağız. Bunları neden söylüyorum? Bunların hepsini yaşayan, hisseden, evde ailesine çoluğuna çocuğuna kadar dosya gönderen o alçakları bildiğim için söylüyorum. AK Parti teşkilatlarına; birbirini karalama, efendim ben bunu yıkmak için elimden gelen her şeyi yapayım, koltuğun altına bir dosya alıp genel merkezin yolunu tutup, insanlara iftira atayım, olmayan şeyleri söyleyeyim gibi bir siyasi anlayışın içinde bulunmak bizlere yakışmaz” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.