Davulcu bulunamadı, okul bandosu devreye girdi

Kıbrıscık'ta Ramazan davulcusu bulunmayınca, çare olarak Şehit Yıldırım Oflaz Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin bando takımı devreye sokuldu. Okulun bando takımında görev alan öğrenciler gönüllü olarak sahurda davul çalıyor.

Davulcu bulunamadı, okul bandosu devreye girdi
18 Mart 2024

Bolu'nun en küçük ilçesi olan Kıbrıscık'ta Ramazan davulcusu bulunamadı. Kıbrıscık'a yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kazanç, Kıbrıscak'ta geleneksel kültürümüzün parçası olan Ramazan davulcusunun olmadığını görünce, Şehit Yıldırım Oflaz Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aykut Karakuzu ile birlikte sorunun çözümü için sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Proje kapsamında Şehit Yıldırım Oflaz Çok Programlı Anadolu Lisesi Bando Takımında görevli öğrenciler tamamen gönüllü olarak sahurda Ramazan davulu çalmaya başladı. Bando davulu ile Kıbrıscık sokaklarında dolaşak vatandaşları sahura uyandıran lise öğrencileri Kıbrıscık halkından büyük ilgi görüyor. Konu ile ilgili bilgi veren Kıbrıscık İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kazanç, “Sorun varsa çözüm de vardır. Önemli olan iyi niyet ve samimiyetle sorunlara çözüm bulmak. Uygulamadan öğrencilerimiz mutlu, vatandaşlarımız mutlu. Ülkemiz için çalışmak çözüm üretmek bizlere mutluluk veriyor. 7/24 vatanımızdan sorumluyuz” dedi. 

3 yorum yapılmış

  • Kıbrıscıklıya Cevap19 Mart 2024 - 04:22
    Evet Malesef 1 gün çalındı Kıbrıscıklılar Rahatsız olduklarını Cimere Kaymakamlığa şikayet edince Malesef 1 günle sınırlı kaldı!! Üstelik o çocuklar maddi bir çıkar gözetmediler şikayet aldılar!!!!! Ramazan ramazan Perşembe günü çarşının orta yerinde et döner dağıtılan bir yerden fazlasını beklemek saçmalıktı sende buraya yazmadan neden 1 gün yaptı bu azimli cocuklar diye arkasini arasaydin klavye delikanliligiyla olmuyor bu işler agaa
  • Kibriscikli18 Mart 2024 - 21:18
    Haber yapıyorsunuz madem arkasını arayın o davul bir gün çaldı.bir haftadir çalan yok
  • Kibriscikli21 Mart 2024 - 20:15
    Haftada bir kere çalınmaya başladı.cimere şikayet ettiler madem şu an nasıl çalınıyor boş kepceden atma.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.