Canlı yayında Yarkadaş ve Özcan birbirine girdi

Canlı yayında Yarkadaş ve Özcan birbirine girdi
18 Temmuz 2023

CHP Genel Merkezi önünde koltuk fırlatarak Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş arasında canlı yayında tansiyon yükseldi.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'istifa' çağrıları sonrasında partisinden kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edildi.

Özcan karar sonrasında Bolu'dan Ankara'ya 'adalet' yürüyüşü yaparak CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlatarak, "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" dedi.

Canlı yayında tartışma çıktı

Söz konusu gelişmelere ilişkin katıldığı TV 100 canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Özcan, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile hararetli bir tartışmaya girdi.

Geçtiğimiz günlerde istifa etmesi yönünde çağrı yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması için genel merkez önüne sandalye fırlatan Özcan, Yarkadaş'ın da CHP liderine karşı benzer bir eylemde bulunduğunu öne sürdü.

Özcan'ın "Yarkadaş yakasındaki kartı fırlatmıştı Kılıçdaroğlu'na isabet etmişti." iddiası sonrası çıldıran Yarkadaş, "Yalan söylüyorsun. Genel başkana karşı senin yaptığın gibi bir şeyi yapmam. Atatürk'ün koltuğunda oturan kimseye böyle bir saygısızlık yapmam." diyerek kendisini savundu.

"Kartı Kılıçdaroğlu'nun kafasına çok güzel attınız"

Özcan tartışma sırasında şunları söyledi:

"Barış Bey tüzük kurultayından bahsetti. Antidemokratik kurultayda Engin Özkoç kurultay divan başkanına küfrettiği için Yarkadaş yakasındaki kartı fırlatmıştı, o da Kılıçdaroğlu'na isabet etmişti. Attığın kart genel başkana isabet etti. Döndü kafama nereden geldi dedi. Salonda 1300 tane delege vardı. Barış Bey bana karşı çok dolmuş. Güzel attınız. Alkışlandık biz de. Ben yok muydum orada?"

Yarkadaş ise kendisini şu sözlerle savundu:

"Öyle bir şey yok. Kartı attım ama genel başkana gitmedi, bu da yalan. Yanımda 900 tane delege vardı. Yanlış saydılar oyları o nedenle attım. 15 metre fark vardı aramda. Ben genel başkana saygısızlık yapmadım. Genel başkana karşı senin yaptığın gibi bir şeyi yapmam. Atatürk'ün koltuğunda oturan kimseye böyle bir saygısızlık yapmam."

865 milyonluk arsa satışı tartışması

Yarkadaş'ın "Tanju Bey, belediye başkanı olduğundan beri 865 milyon TL’lik taşınmazı satmış, Belediye Meclis üyeleri yazıyor, İl Başkanları da yazıyor. CHP'li meclis üyesi İlkay Bayrak 'Tanju Özcan herkese diktatör diyor ama beni mecliste konuşturmamak için elinden geleni yapıyor. Önergelerim cevapsız kalıyor, şaibeli uygulamaları sorduğum için ben mecliste konuşturamıyorum.' yazmış." sözleri üzerine Özcan "Gel bunu ispat et, ertesi gün bırakıyor muyum bırakmıyor muyum?" diyerek yanıt verdi.

Özcan'ın "Ben Faik Öztrak gibi değilim, dede milletvekili-bakan, baba milletvekili-bakan" sözüne karşılık veren Yarkadaş, Özcan'a  "Dayının oğlunu Belediye Başkan Yardımcısı yaptın." dedi.

1 yorum yapılmış

  • Vatandas18 Temmuz 2023 - 12:34
    Ulan Yarkadaş. Belediye meclisi canlı yayınlanıyor.Daha önceki başkanın zamanında olmayan dilek ve temennileri bu başkan koydu.İsteyen istediği gibi konuşuyor..Aslına varılmadan yapılan menfi görüşleri dikkate alan gazeteci kalemini satan gazeteciler sınıfına girer.İç İşleri Bakanlığı Bolu Belediyesinde müfettişlerine nöbet tutturuyor.Başkanın bir usulsüzlüğünü bulalım da görevden alalım denilen yerde usulsüzlük olur mu?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.