Büyük projenin temeli atıldı 240 günde bitecek

Büyük projenin temeli atıldı 240 günde bitecek
11 Kasım 2020

Bolu Belediyesi tarafından, Belediye hizmet binası yanında bulunan alana yapılacak olan iş merkezinin temel atma töreni, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katımlarıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninin ardından, yeni yüzüyle Bolu halkına hizmet vermeye başlayan Demokrasi Meydanı’nın da açılışı da yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM İdare Amiri Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Bolu Belediyesi eski Başkanı Yüksel Ceylan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Belediye İş Merkezi Temel Atma Töreni ve Demokrasi Meydanı'nın Açılış töreni Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  Programda ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçildiği günden bu yana yaptıkları çalışmalar ile imza attıkları projeler hakkında bilgi verdi.

“BÜTÇEMİZ PANDEMİ SÜRECİNDE NEFES ALMAMIZI SAĞLADI”

Pandemi sürecinde belediye olarak gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Başkan Özcan; “Biz oldukça fazla borcu olan bir belediye devraldık. Gelirinin yaklaşık 1,5 katı kadar borcu olan şirket ile birlikte 461 milyon borçla devraldığımız bir belediye. Şuan ki borcumuz 267 milyon liraya düştü. İlk kez gelirimizin altına düştü. Geçen yıl tasarruf tedbirleri uygulamak zorundaydık. Bütçemiz 56 milyon lira gelir fazlası verdi. O gelir fazlası özellikle 2020 yılında hiç öngörmediğimiz pandemi sürecinde nefes almamızı sağladı.

BAŞKAN ÖZCAN PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Pandemi döneminde en fazla harcama yapan Belediye Bolu Belediyesi oldu. Dezenfeksiyon işlemlerine biz Kovid-19’dan çok önce başlamıştık. Bütün okullar, kamu binaları defalarca dezenfekte edildi. O süreçte tam 30 bin adet gıda kolisi dağıttık. Şuana kadar dağıttığımız maske sayısı 2 milyona yaklaştı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tamamı arandı ve taleplerinin %97’si de belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Uzaktan eğitim noktasında 2800 tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Artı 1 yıllıkta internet sağladık. Yine Kovid sürecinde yaptığımız su indirimiyle vatandaşımızın cebinde 7 milyon lira kalmasını sağladık. Toplu taşıma da en çok destek veren belediye biz olduk. Hala da bu desteğimizi sürdürüyoruz. Bu sene bazı rekorlar oldu” şeklinde konuştu.

“KOVİD SÜRECİNDE BÜTÜN PROJELERİMİZİ SÜRDÜRDÜK”

Bolu Belediyesi olarak bu sene 25 tane parkı tamamladıklarını dile getiren Başkan Özcan, belediyenin tüm yatırım proje ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özcan; “Önümüzdeki yılda yaklaşık 20 park yapacağımızın müjdesini şimdiden verebilirim. Bu parklar sayesinde Bolumuz yaklaşık 120 bin metrekare yeşil alan kazanmış oldu. Fen İşleri Müdürlüğümüz hedeflerini tam anlamıyla tutturdu hatta aştı. Kovid sürecinde bütün projelerimizi sürdürdük. Bu sene 56 bin ton asfalt attık. 40 adet dönel kavşak yaptık. Trafik kazası azalan tek il Bolu oldu. 200 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Yine 35 bin metrekare plak taşı, 45 bin metrekare bordür taşı döşendi. Bu sürede 22,5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kollektör hattı döşemiş olduk. 19 ay boyunca 83 kilometrelik yol açtık Bolu’da.

“BOLU VE BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI PİS SU ARITMA TESİSİ PROJESİ”

Bolu’nun en önemli sorunlarından bir tanesi de çöp sorunuydu. %13.7 şikayet vardı. Son yaptırdığımız araştırmalarda bu şikâyetler %4,7’ye kadar düştü. Kanalın kapatma iznini aldık. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak bizlere. Şuana kadar 2,5 kilometresi kapandı yıl sonuna kadar 5.5 kilometresi kapacak. Önümüzdeki yılda 8,5 kilometrelik kanalımızı kapatacağız. Karadere tüneli yapıldı diyorlardı ama Karadere tüneli sadece açılmış. Normal bir tünel değil, içme suyu için 4 metre yüksekliğinde bunun iç kaplamasının yapılmasını gerekiyordu. Şuanda %76 seviyesinde. Tamamlanmak üzere. Ocak ayında tamamlanacak. DSİ’de işlemlerini de tamamladıktan sonra Karadere suyunu vermeye başlayacağız. Buda yaklaşık 18 milyon liralık bir projeydi. Yine bizim dönemimizde başlayan %60 seviyesinde olan biyoloji pis su arıtma tesisi. Tam 65 milyon liraya mal oluyor. Bolu ve Belediye tarihinin en büyük yatırımı. Geçen yıl temeli atılan Orman Genel Müdürlüğü binasını biz belediye olarak yer karşılığı yapacağız demiştik. Nasip kısmet olursa orayı tamamladık. Orman Bölge Müdürlüğü’ne onun teslimini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“240 GÜN İÇİNDE BİTECEK”

Başkan Özcan, temeli atılan iş merkezi ile ilgili süreci anlatarak; “Bizim geldiğimizde burası ihale edilmişti. Ancak müteahhit tasfiye etmişti. Biz bu arada projede bazı değişiklikler yaptık. Ve kat karşılığı ihaleye çıktık. Bu ihaleyi belediyemizin şirketi aldı. Burada yapılacak işlerin yarısı bizim yarısı da belediyemizin yüzde 100 hissedarı olduğu Bolu Bel. A.Ş.’nin. Bu binamızın ileri kaba inşaatının yaklaşık 240 gün içinde bitecek. Yani seneye bu zamanlar bu bina kullanılabilir hale gelecek. Buradaki dükkanların bir kısmını satacağız bir kısmını da kiralayacağız” dedi.

“2021, 2022 VE 2023 YILLARI ÇOK DAHA VERİMLİ OLACAK”      

Özcan, kendileri açısından 2020 yılının Kovid-19’a rağmen verimli bir yıl olduğunu ifade ederek; “Ama 2021, 2022 ve 2023 yılları çok daha verimli olacak. Allah’a şükür gelir ve gider dengeli. Önümüzdeki yıl büyük projelerimizden bir tanesini daha hayata geçireceğiz. Büyük Su’nun olduğu alanda Cumhuriyet Bahçesi’ni yapmaya başlayacağız. Oradaki parkın büyüklüğü yaklaşık 400 dönüm olacak. İlk etabı yani 113 dönümünü de bir sıkıntı olmazsa tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE NÜFUSUNA VE BÜTÇESİNE ORANLA 1.İL OLMAYI BAŞARDI”

TBMM İdare Amiri Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Başkan Özcan’ın Bolu’ya sosyal demokrat belediyecilik getirdiğini kaydederek; “Kapatma dönemlerinin yaşandığı pandemi döneminde Belediye Başkanımız Tanju Özcan gerek yaptığı indirimler; gerek vatandaşın ötelemeleri vatandaşa karşılıksız olarak dağıttığı yardımlarla Türkiye’de nüfusuna ve bütçesine oranla 1.il olmayı başardı. Kendisini yürekten kutluyor, halka destek verdiği içinde kendisine teşekkür ediyorum. TBMM’de en yakın çalışma arkadaşım olan Tanju Özcan’ın Bolu’ya getirdiği sosyal demokrat halkçı belediyecilik için kendisini takip etmekten gurur bunları sizlere anlatmaktan onur duyuyoruz. Başarıların daim olsun kardeşim” dedi.

“ALDIĞIMIZ BU SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, 31 Mart seçimlerinde kazandıkları belediyelere değinerek; “Türk milleti bir karar verdi. Yerelde artık bir şeyler değiştirelim. Bir anlayışı değiştirelim dedi. Türkiye’nin nüfusunun yüzde 50,8’ini Millet İttifakı’nın belediyelerine verdi. Bugün bakıldığında ekonomik büyüklük olarak da yüzde 67’sine hitap ediyoruz. Aldığımız bu sorumluluğun farkındayız” ifadesini kullandı.

“VATANDAŞIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINI ÖNCELEYEREK ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ”

CHP’li tüm belediye başkanlarının vatandaşların kendilerine verdiği sorumlulukla hareket ettiğini kaydeden Torun; “Bütün belediyelerimiz de bu sorumluluklarını bilerek hizmetlerini sürekli arttırıyor.  Bugün Bolu’da bir temel atma törenindeyiz. Ben biliyorum ki belediye başkanımız Bolu’da birçok hizmete imza attı. 1,5 yıl içinde hem bütçe denkliği ile hem de o tasarrufu öne alarak ortaya koyduğu hizmetlerle çok değerli Bolulularımıza hizmet etti. Sorunlarını çözdü. Çözmeye de devam edecek. Diğer belediyelerimiz de aynı şekilde bu çabanın içerisinde. Bizim bir amacımız var. Bu millete bir borcumuz var. Onu da yerine getireceğiz. Öyle mega projelerle falan işimiz yok. Vatandaşın en önemli sorunlarını önceleyerek çözüm üretmek istiyoruz. Bütün belediye başkanlarımız vatandaşlarımızın sorunlarını öncelikleyerek onların en önemli sorunlarına çözüm getirerek hizmetlerine devam ediyor” şeklinde konuştu.

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a Köroğlu Tablosu, TBMM İdare Amiri Burdur Milletvekili Mehmet Göker’e ise Türk Bayrağı plaketi takdim etti.

BOLU BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ TEMELİ ATILDI

Plaket takdim edilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

DEMOKRASİ MEYDANI AÇILIŞI YAPILDI

Daha sonra aynı alanda bulunan ve belediyenin yaptığı çalışmalarla yenilenen Demokrasi Meydanı açılış kurdelesi kesildi. Program protokol üyelerinin inşaat alanında incelemelerde bulunması ile son buldu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.