BTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Abdullah Alemdar'a çok sert tepki

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada mevcut BTSO Başkanı Abdullah Alemdar'a büyük tepki vardı. Aslında toplantıdan çıkan sonuç şuydu; Alemdar'ın istifa etmesi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Abdullah Alemdar'a çok sert tepki
8 Şubat 2024

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında sular durulmuyor. Türker Ateş'in istifa etmesinin ardından göreve gelen Başkan Abdullah Alemdar'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklaması bardağı taşırdı. BTSO yönetim kurulu üyerli bugün toplu halede düzenledikleri basın toplantısında mevcut başkan Abdullah Alemdar'ın yaptığı yanlışlara dikkat çektiler.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası binası toplantı odasında düzenlenen basın toplantısına 11 yönetim kurulu üyesinden 9'u katılırken 1 üye mazaret bildirerek toplantıya katılamadı.

Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan   BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk 06 Şubat2024 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar yaptığı basın toplantısına değinerek, "Talihsiz bir şekilde odamıza zarar verircesine , amacını aşan , hedef saptıran , kişisel hırsını tüm Odamıza ve Yönetim Kurulu üyelerine yansıtarak  yapmış olduğu basın açıklamasına cevap vermek üzere toplanmış bulunmaktayız."dedi.

AÇIKLAMASINDAN HİÇBİRİMİZİN HABER YOK

Öztürk açıklamasının devamında, "Sayın Abdullah ALEMDARI’ın 06 Şubat tarihinde odamız çatısı altında yapmış olduğu Yönetim Kurulu adına açıklamadan BTSO başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri olarak hiçbirimizin haberi bulunmamaktadır. Başkanımızın  bu basın açıklamasını kendi kararı ile kendi tercihi ile yapılmış bir açıklamadır.  Basın açıklamasında Değindiği konular ,çalışma usül ve esasları , bireysel olarak hepsi kendisinin bir hayal ürünüdür. Basın açıklamasında bahsedilen, 210 hektarlık 2. Bir Yeşil Organize Sanayi, Mudurnu ve Seben ilçelerine Sera Organize kurulmasından bahsederek bu tarz çalışmaların gerçekleştiği yönünde ve  Olmayan projelerden bahsederek  kendi başarısı gibi kendisine mâl ettiğini üzülerek okumuş bulunmaktayız.

ANLATTIKLARI HAYALLERİDİR 

Gündem de olan Yeniçağa Organize Sanayi, eski oda başkanı Türker Ateş zamanında başlatılmıştır. Başkan bu söylemleri kamuoyunu ve oda üyelerini yanıltmaktadır. Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin bilgisi dışında, basın açıklamasında bulunan ifadeler gerçek dışı olup, kişinin bulunduğu durumu gösteren hayalleridir.

10 AYDIR TEK BAŞINA KARARLAR ALIYOR

Oda yönetim kurulu başkanı sayın Abdullah Alemdar odamız  yönetim kurulu üyelerinin ortak ve çoğunluk kararı olmaksızın , ferdi ve kişisel hareket ederek geçen 10 aylık süreçte tek başına kararlar alarak ferdi hareket etmektedir. Odamız  üyelerinin hak ve menfeatlerine  faydası olup olmadığı belli olmayan işletme protokolleri yapmakta ve imzalamaktadır.

KENDİSİNİ DEFALARCA KEZ UYARDIK

 TOBB . 5174 sayılı kanun gereği ve Yönetim Kurulumuzdan almış olduğu kendisine verilen harcama yetkisini, bilinçsiz – kişisel – oda temsilinden uzak şekilde yönetim kurulu bilgisi olmadan kullanarak, odayı maddi zarara uğratması vesilesi ile defalarca uyarılmıştır, ancak bu tutumları devam etmektedir.

Ticaret ve Sanayi Odaları birlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakı korumak üzerine kurulmuş kuruluşlardır.

HALİT ERGÜL HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ YALANDAN İBARETTİR

Ayrıca 06 Şubat 2024 tarihinde Odamız yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar tarafından yapılan basın açıklamasında Odamız Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Ergül'ün  “Oda faaliyetlerini aksatmaya yönelik çalışması olduğu, yönetim kurulu raporlarının imzalanmadığı, yönetim kurulu üyeleri arasında çalışma düzenini bozduğu” gibi asılsız ifadeleri ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları yalandan ibarettir. Bizler Yönetim kurulu olarak kendi işlerimizde rüştünü ıspatlamış aklı selim, ticareti bilen , karar vermeye yetkili özgür bireyleriz, kimsenin üzerimizde müspet veya menfi  baskı kurmuş algısı olmayıp kararlar herkesin kendi özgür iradesi ile verilmektedir, aksi düşünceler kendi görüşünden ibarettir.

HALİT ERGÜL BAŞKAN VEKİLİMİZDİR

Diğer bir husus Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah ALEMDAR  tarafından yapılan 06 Şubat 2024 tarihli basın açıklamasında yönetim kurulu üyelerinin kararları ile seçilmiş, oda üyelerinin teveccühü ile başkan vekilliği görevi verilmiş ve en az Yönetim Kurulu Başkanı kadar odaya temsile yetkili, imza yetkisi bulunan Başkan Vekilimiz Halit Ergül hakkında şahsını küçük düşürmek için, kendisine yakışan bir uslupla “ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ” bahsetmektedir.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası kurulduğu günden bu yana kurumsallık, köklülük, güvenirlik anlamında kalitesi tescillenmiş bir odadır. Bolunun en büyük sivil toplum aile yapısına sahip bir odadır. Her aile içinde olduğu gibi bu aile yapısı de sorunlar çıkabilmektedir.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit ERGÜL’ün bu aile içinde yaşanan sorun ve sıkıntıları tespiti etmesi, yapılan yanlış harcamaların, gereksiz uygulamaların,  Yönetim Kuruluna arzı sonrası  sorunların bertaraf edilmesi için üstlendiği görev üzerine Yönetim Kurulunda dile getirmesi vesilesi ile  Yönetim Kurulu başkanı tarafından saptırılmıştır.  

Kaldı ki Başkan vekilimiz Halit Ergül  özellikle, Bolu turizminde açmış olduğu çığır , Batı Karadeniz bölgesinde turizm alanında almış olduğu görev ve Bolumuzun temsilinde ileri düzeyde aktif rolü bulunmaktadır.  Odamız Yönetim Kurulu Başkan Vekili olması vasfı ile de Bolu Ticaret ve Sanayi odasının gerek meslek komitesi gerekse yönetim kurulundaki başkan vekilliği görevi ile de katkısı cok büyüktür.  Gerek ticari hayatı, gerek se iş dünyasındaki güvenirliği, bir Bolu sevdalısı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Ergül'ün yaşanan sürecin kişiselleştirilmesi ile ilgili bir problemi bulunmamaktadır.

ABDULLAH ALEMDAR'IN AÇIKLAMALARI YÖNETİM KURULUNU BAĞLAMAZ

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah Alemdar başkanımızın  bu basın açıklamasını, hakkında çıkan gazete haberlerinin akabinde BTSO çatısı altında yapması kişisel bir tercih olup Odamızı yada Yönetim Kurulunu bağlamamaktadır. Bizlerde son zamanlarda Medyada  gelen haberlerden Odamızda zarara uğradığı , üyelerimizin odamıza bakış açısında zarar verecek düşüncelere, bizlere duyulan güvende eksiklikler olacağı sebebi ile odamızın kanun ve yönetmelikler ile yönetilmesi , Bolumuzun gelişmesinde , güçlenmesinde , Bolumuza sağlayacağı istihdam , ekonomik katkılar gibi büyük bir rolü bulunmakta iken kurulma  BİRLEŞTİRİCİ – UZLAŞTIRICI- ÇÖZÜM ODAKLI olmak adına bugün burada toplanarak açıklama yapmak zarureti doğmuştur. 

KİMİN KÖROĞLU KİMİN BOLU BEYİ OLDUĞU BİZİ ALAKADAR ETMEZ

Bolunun en büyük sivil toplum örgütünde bu tarz şaibeye yol açan, dedikoduya sebep olan  kanun dışına çıkılarak üyelerimizin menfeatlerı dışında hiçbir karara  yönetim kurulu başkanları olarak ve yönetim kurulu üyeleri olarak izin vermeyeceğiz, kimin KÖROĞLU kimin BOLU BEYİ olduğu bizleri alakadar etmemektedir. Biz üyelerimiz için hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz.

Yönetim Kurulu Başkanımız Alemdar’ın  talihsiz basın açıklamasındaki içerik, konu ne kadar can sıkıcı, üzücü olmuş olmasının yanında şahsı tarafından Bolu basınına manşet olmamız yetmemiş gibi BTSO odamızın Web sayfasında da maalesef yayımlanmaya kadar varmıştır, bu durum bile Abdullah Alemdar başkanımızın Yönetim algısı yönetim becerisi , karar verme , odaklanmadan uzaklaştığı anlaşılmaktadır.

KİMSENİN KİŞİSEL EGOLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Odamız Bolumuzun gözbebeği konumundadır, odamız kanunla yönetilmektedir, muhasebe , personel yönetmelikleri ile görevler ifa edilmektedir. Türkiye’deki Tüm sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi  her alanda her ortamda her platformda kimsenin şaibesi ve baskısı altında kalmayan bundan önce bu ana kadar başarılı bir şekilde görev yapmış  geçmiş yönetim kurulu , personel arkadaşlarımızla şu anda da görevi başında olan  değerli mesai arkadaşlarımızla çalışmalarımız yapılarak odamız gururla temsil edilecektir.  Kimsenin kişisel egolarını , heveslerini, koltuk sevdalısı olmasına izin vermeyeceğiz .

Bizim yönetim kurulu olarak birçok görevlerimiz bulunmaktadır. Bir tanesi ve en önemlilerinden biri de kıymetli yönetim kurulu başkanımızın odamızın sevk ve idaresinde , temsilinde , kanunların uygulanmasında , Bolunun tanıtımında , görevini layıkıyla yapması, şaibelere , dedikodulara  mahal vermemesi , özel hayatının veya ticari hayatıyla gündeme gelip odamıza zarar verilmemesi  yönündedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bizler yönetim kurulu başkan vekilleri ve yönetim kurulu olarak üyelerimiz için gece gündüz mesai harcamaya devam ederek, gururla , dimdik şekilde , kenetlenerek onurla odamızın laylıp olduğu her yerde ve her ortamda, her platformda en iyi şekilde  temsil edileceğini saygılarımızla tüm kamuoyuna arz ederiz" ifadelerine yer verdi.                                                                     

 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.