Bolu'yu ayağa kaldıran görüntülere Belediyeden açıklama geldi

Bolu'yu ayağa kaldıran görüntülere Belediyeden açıklama geldi
18 Eylül 2022

Bugün İzzet Baysal Caddesinde köyden getirdiği ürünleri satmak isterken Zabıta ekipleri tarafından yasal olmadığı gerekçesi ile kaldırılmak istenen kadının ürünlerinin yere saçılan görüntüleri büyük tepki topladı. Bolu Belediyesi yaşanan olayla ilgili bir açıklama göndererek köylü kadının ütünlerini kendisinin döktüğünü aynı kadının daha önceden yaşanan benzeri bir olayda da zabıta ekiplerine bıçak çektiği iddia edildi.

Kent merkezinde yöresel ürünler satan yaşlı kadının İzzet Baysal Caddesi üzerine açtığı tezgahı zabıta ekipleri tarafından engellendi. Köyden getirdiği ürünleri satan kadına belediye ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki belirlenen satış noktalarında ürünlerini satmasına izin verildiği fakat kadının ısrarla İzzet Baysal Caddesine tezgah açmak istediği öğrenildi. Belediye ekipleri tarafından satış yapması engellenen yaşlı kadın gözyaşlarına boğulurken özellikle yere saçılan ürünler vicdanları sızlattı. 

Toplumun her kesiminden büyük tepki alan bu olay sonrası Belediye gece yarısı bir basın bülteni yayınladı. Açıklamada ürünleri köylü kadının kendi döktüğü daha öncede zabıta ekiplerine bıçak çektiği ifadelerine yer verildi.

İŞTE BELEDYENN OLAYLA İLGİLİ YAPTIĞI O AÇIKLAMA...

Bugün İzzet Baysal Caddesi’nde yaşanan bir olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu olmuştur. 

Gelen çok sayıda şikâyet üzerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, bugün öğleden sonra İzzet Baysal Caddesi’nde izinsiz ve yasal olmayan şekilde satış yapan satıcılara yönelik denetim gerçekleştirmiştir. 
Denetim esnasında bazı satıcılar Zabıta ekiplerini görmeleri üzerine bölgeden hızla uzaklaşmış, kendisini yakinen tanıdığımız,  hakkında geçmişte onlarca kez tutanak tutulan ve ceza kesilen Hatice E. isimli satıcı, Zabıta ekiplerinin tüm iyi niyetli, sözlü ikazlarına rağmen satış yapmayı sürdürmüştür.

Öncelikle belirtmek isteriz ki huzur ve güvenin teminatı olan zabıta teşkilatımız, hiçbir “gerçek emekçi”nin ekmeğine el sürmez, zayi etmez.

Yaşanan bu olayda yere dökülen ahududular; Hatice E.’nin kendi eliyle plastik kovaya yaptığı fiziki müdahale ile dökülmüştür.  Zabıta ekiplerimizin şahsa yönelik herhangi bir müdahalesi asla olmamıştır. 
Zabıta ekipleri, şahsın daha önce de birçok kez yapığı gibi ajitasyon yapacağını anlayarak olay yerinden uzaklaşmıştır.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kanunlar ve ilkeler çerçevesinde görev yapmakta, hiçbir kişiye veya kuruluşa asla ayrıcalık tanımamaktadır.

Bu doğrultuda İzzet Baysal Caddesi’nde seyyar satıcıların izinsiz satış yapmasına asla müsaade edilmemektedir. 

Hatice E. onca uyarı ve cezaya rağmen bu ısrarını sürdürmektedir. Keza olaydan sadece bir gün önce Zabıta Müdürlüğüne gelerek,  kendisinin diğer satıcılardan farklı olarak ayrıcalık tanınmasını istemiş, ilgili personelimiz ise kendisine böyle bir izin vermeleri halinde diğer satıcıların da aynı taleple geleceğini ve bunun mümkün olmayacağını söylemiş ve kendisine satış yapması için Pazar yeri ve Merkez Taksi Durağı yanından yer göstermiştir.  Ancak Hatice E. iki farklı yer gösterilmesine rağmen İzzet Baysal Caddesi’nde izinsiz satış yapmayı sürdürmüştür. 

Ayrıca bahsedilen kişi, 11Eylül 2022 tarihinde de yine aynı şekilde davranışlarda bulunmuş, olay polis tutanaklarına da yansımıştır. Söz konusu tutanaklarda şahsın görevli zabıta personellerine beddua içerikli söylemler söylediği, kimlik ibraz etmediği ve bedeni direnç gösterme eyleminde bulunduğu, bunlara karşı zabıta personellerinin hiçbir karşılık vermediği emniyetin resmi tutanaklarında kayıt altına alınmıştır.

Yine olayda şahıs tarafından zabıta görevlilerimize bıçak da çekilmiş olup,  polis bıçağa el koymuştur.
Olayın aslını, en yalın haliyle Bolu kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.