Bolunun vazgeçilmezi kanlıca mantarı bakın kaç liradan satılıyor

Bolu’da 57 yaşındaki Sabriye Cihat, ormandan topladığı kanlıca mantarlarını Pazar alanında kilogramını 150 liradan satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.

Bolunun vazgeçilmezi kanlıca mantarı bakın kaç liradan satılıyor
14 Kasım 2023

Lezzetli ve faydalı olduğunu belirten Sabriye Cihat, “Kanlıca mantarının yemesi çok güzel olur. Kan değerleri sürekli eksik çıkan bir hasta kanlıca yemiş gitmiş Ankara’ya hastaneye. Kan değerleri seviyesinin üstünde çıkmış. Doktor hayret etmiş, ‘Sen ne yedin geldin?’ demiş” dedi. 

Bolu’da İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazar alanında tezgah açan 57 yaşındaki Sabriye Cihat, ormandan topladığı mantarları satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Bolu’nun soğuk hava koşullarına rağmen açık havada tezgahının başında oturan 57 yaşındaki emekçi kadın, ormandan topladığı kanlıca, malkadın ve içikızıl mantarlarını satmak için akşam saatlerine kadar pazar alanında bekliyor. Bolulu vatandaşların en çok tercih ettiği mantarlar arasında bulunan kanlıca mantarının kilosu 150 liradan pazarda rağbet gördü. 

Doktor hayret etmiş, ‘Sen ne yedin geldin?’ demiş

Mantarları ormanlardan kendisinin topladığını dile getiren Sabriye Cihat, “Mantarları kendim topluyorum. At yaylası bölgesinden topluyorum. 57 yaşındayım. Mantarları ormandan toplamak zor oluyor. Ama ekmekte kolayla kazanılmıyor. Pazarda akşam saatlerine kadar bekliyoruz. Kanlıca mantarının yemesi çok güzel olur. Faydaları konusunda bir de duyduğum bir olay oldu. Birisinin kan değerleri eksik çıkıyormuş. Bir türlü değerleri uyuşmuyormuş. Kanlıca yemiş gitmiş Ankara’ya hastaneye. Kan değerleri seviyesinin üstünde çıkmış. Doktor hayret etmiş, ‘Sen ne yedin geldin?’ demiş. ‘Kanlıca mantarı yedim geldim’ demiş o da. Faydaları konusunda ben kendim araştırmadım ama tadı güzel oluyor. Seve seve yeriz” dedi. 

Lezzeti bol

Kanlıca mantarının lezzetinin güzel olduğunu ifade eden Sabriye Cihat, “Bunu istersen, haşla, doğra tereyağında kızartıp yiyebilirsin, isterseniz domates, biber sote yaparak yenebilir. Lezzeti bol. Kilosunu 150 liradan veriyorum ben. 200-250’ye kadar veren de var. Bende kilosu 150 lira. 2 haftadır ormanlara çıkıp topluyorum, 2 haftadır kilosu 150 liradan satıyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.