Bolulu ünlüleri sizler için bulduk

Bolulu ünlüleri sizler için bulduk ve haberimize taşıdık. Bolulu ünlüler kimlerdir? 

Bolulu ünlüleri sizler için bulduk
15 Ekim 2023

İşte Bolulu ünlülerin bazıları...

SERDAR GÖKHAN

15 Mayıs 1946 yılında Bolu, Mudurnu'da dünyaya geldi. Gerçek ismi Nusret Ersöz'dür. Asıl mesleği ressamlıktır. Çizgi roman ressamlığı yaptı. Beşiktaş Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde okudu.

Babı-ı Ali Nurosmaniye de yedi sene tabela ve resimli roman ressamlığı yanı sıra film platolarında set dekoratörlüğü yaptı. 1964 tarihinde küçük rollerle sinemaya ilk adımını atan Serdar Gökhan, atletik yapısı ve üstün başarısıyla Yeşilçam'ın aranan tehlikeli sahne dublörü oldu.
1969 tarihinde Ses Dergisi'nin ''Sinema Yıldızı '' yarışmasına katılınca prodüktör Kadir Kesemen'in dikkatini çekerek Saltuk ve Dadaş film şirketleri ile on filmlik anlaşma imzaladı.

8 Aralık 2014 yılında TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

SAFİYE SOYMAN

Safiye Soyman, 1961 yılında Bolu'da Akpınar Mahallesi'nde bir gecekonduda doğdu. Babası bir hafız olan Safiye Soyman, 13 yaşında görücü usulüyle evlendiği 24 yaşındaki Ziya Akaröz'le on beş yıl evli kalmıştır. Evliliğin ilk üç senesi güzel geçtikten sonra eşinin kumar tutkusu aile bağlarını derinden sarsmaya başlamış ve eşinden gizli ortaokul sınavlarına hazırlanmıştır. Daktilo kurslarına gitmiş ve ortaokulu bitirir bitirmez, bu kez de lise bitirme sınavlarına hazırlanarak liseyi de bitirmiştir. Okul sonrası iş bulma sınavlarına girerek İmar İskan Bakanlığı'na Genel Müdür sekreteri olarak işe girmiştir.

Liseyi bitirdikten sonra da Özer Altın'dan müzik dersleri alarak radyo sınavlarına girmiş ve kazanmıştır. 6 sene Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda çalışan Safiye Soyman, bir gün gazinocular kralı Fahrettin Aslan’dan teklif almıştır. Böylece 1996 yılında 35 yaşında Maksim'de sahneye çıktı. Ardından memuriyetten istifa ederek şöhret basamaklarını tırmanmıştır.

ÖZGÜR OZAN

Özgür Ozan 5 Ocak 1966 yılında Bolu'da dünyaya gelen Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

İlk, orta ve liseyi Ankara Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. Mezun olduktan sonra amatör tiyatrolarda çalıştı.

İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu ve Uluslararası Tiyatro Topluluğu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 1985 yılına kadar profesyonel olarak basketbol oynadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünü bitirdi.

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda oyunlarda rol aldı. İstanbul Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda görev yaptı. Çocuklar Duymasın adlı dizide canlandırdığı, hafif kılıbık Selami karakteri ile tanınır hâle geldi. Hâlen Kanal D'de yayımlanan Arka Sokaklar dizisinde Başkomiser Hüsnü Çoban rolünü canlandırmaktadır. Özgür Ozan, 2005 yılından bu yana Neslihan Uğur Ozan ile evli ve 2 çocuk babasıdır.

ARDA GÜLER 

Aslen Bolulu olan Güler, Türk profesyonel futbolcudur. La Liga takımlarından Real Madrid'de ve Türkiye millî futbol takımında Ofansif orta saha mevkiinde forma giymektedir. Arda Güler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamında 19 Haziran 2023'te Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanan Türkiye-Galler maçında ilk millî takım golünü kaydetti. 18 yaşındaki Güler, attığı bu golle resmî maçlarda Türkiye adına gol atan en genç futbolcu olarak Türk futbol tarihine geçti.

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde doğdu. Babası Ümit Güler, annesi Serap Güler'dir. 9 yaşında Gençlerbirliği altyapısında futbola başladı. Gençlerbirliği Futbol Okulu'nda henüz 13 yaşındayken yetenekleriyle ön plana çıkan Arda, burada birçok lig maçında top toplayıcılık yaptı ve "ikibuçukluk" lakabını aldı. Arda, ilk kez Osmanlıspor-Gençlerbirliği U14 maçında başka bir futbolcuyu izlemek için tribünde yer alan Serhat Pekmezci tarafından fark edildi. Bu maçtan sonra Pekmezci, Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli ve Başkan Ali Koç'a Arda'nın görüntülerinden oluşan bir DVD iletti. Başkan Ali Koç, Gençlerbirliği SK başkanı Murat Cavcav ile temas kurdu ve transferin son günü 20 Şubat 2019'da 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Arda Güler Fenerbahçe'ye transfer oldu. Kısa süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve kulübün genç takımında oynamaya başladı.

MEHMET YALÇINKAYA

21 Ocak 1974'te Bolu'nun Yenigüney köyünde doğdu. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan'da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2004'te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005'te Amerika’nın ünlü gurme dergisi "CULINARY"de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden birisi oldu. 2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jürilik yapmaktadır. Ayrıca Exxen'de yayınlanmış olan MasterChef Junior'da sunuculuk yapmıştır.

SARP CAN KÖROĞLU

Sarpcan Köroğlu, 23 Eylül 1990 yılında Bolu'da dünyaya gelmiştir. Liseyi Bolu'da okuduktan sonra İstanbul'a yerleşen Sarpcan Köroğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden mezundur. Akademi 35 Buçuk Sanatevi'nde kısa süreli oyunculuk eğitimi almıştır.

SİNEM ÖZTÜRK USLU

İstanbul'daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema bölümü mezunudur. Bugüne kadar 26 kısa metrajlı filmde oynadı ve 8 kısa film çekti. Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı, 2007-2012 yılları arasında yayımlanan Arka Sıradakiler adlı dizide Gamze karakterini canlandırdı. 18 Nisan 2014 tarihinde final yapan ve atv'de yayımlanan Huzur Sokağı adlı dizide Şükran'ı oynadı. Aynı zamanda TRT Türk'te yayımlanan Fikir Atölyesi isimli programı sundu. Star TV'de yayımlanan Kiralık Aşk dizisinde 2015-2016 yılları arasında Yasemin karakterini canlandırmıştır.

AYÇA TEKİNDOR

İstanbul'daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema bölümü mezunudur. Bugüne kadar 26 kısa metrajlı filmde oynadı ve 8 kısa film çekti. Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı, 2007-2012 yılları arasında yayımlanan Arka Sıradakiler adlı dizide Gamze karakterini canlandırdı. 18 Nisan 2014 tarihinde final yapan ve atv'de yayımlanan Huzur Sokağı adlı dizide Şükran'ı oynadı. Aynı zamanda TRT Türk'te yayımlanan Fikir Atölyesi isimli programı sundu. Star TV'de yayımlanan Kiralık Aşk dizisinde 2015-2016 yılları arasında Yasemin karakterini canlandırmıştır.

RABİA YAMAN

1992 yılında dünyaya gelen güzel isim Modacı, Stil danışmanı ve Stilist olarak mesleki kariyerini sürdürmektedir. İstanbul doğumlu olan Yaman uzun süre magazin gündeminde yakışıklı oyuncu Şükrü Özyıldız ile evlenecekleri haberleri ile gündeme gelmiştir. Hatta nişanlı olan çiftin 2018 yılında düğün yapacakları ama sonrasında ayrıldıkları belirtilmiştir.

Günümüzde ise ekranların yakışıklı oyuncusu Can Yaman ile sevgili oldukları haberleri ile tekrar gündeme gelmiştir.

Güzel isim, bir röportaj’da estetiğinin olmadığını ve tamamen doğal olduğunu belirtmiştir. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Rabia Yaman baba tarafından aslen Bolu‘ludur. Boyu 1.77 cm, kilosu ise 53’tür.

AYDAN KAYA

Popstar şarkı yarışması ile sesini duyurmayı başaran Aydan Kaya 1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Anne ve babasının 15 günlük tanışmanın ardından evlendiğini ancak 3 ay sonra boşandıklarını belirten Aydan Kaya’nın annesi öğretmen’dir. Baba tarafından aslen Bolu’ludur, babası ikinci evliliğini yapmış ve yaşantısını memleketinde sürdürmektedir.

Opera ve Şan dersleri almıştır. Yarışmanın ardından uzun süre bir albüm çalışması yapmamış 2011 yılında Adım Adım albümü ile müzik piyasasındaki yerini almıştır. Müzik dışında oyuncu olarakta ekran karşısında yer almış, bugüne kadar Rüyalarda Buluşuruz, Elveda Derken ve Meryem isimli dizilerde rol almıştır.

ÜMİT BELEN

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan usta oyuncu Ümit Belen 1965 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Sayısız sinema filminde seslendirme sanatçısı ve oyuncu olarak yer alan Ümit Belen, Esra Belen ile evlidir ve bu evliliğinden bir kızı vardır.

İstanbul doğumlu, Terazi burcudur. Anne ve babası’da İstanbul doğumludur ancak baba tarafından aslen Bolu’ludur.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.