Bolu'da toplu taşıma sistemi çöktü

Bolu'da toplu taşıma sistemi çöktü
5 Ocak 2021

Bolu Belediyesi toplu taşıma sisteminde yaşanan memnuniyetsizlikler sonucu, halk otobüsleri sahipleri sistemden ayrılmak isterken, Belediye yeni bir sistem kurmak için çalışmalar başlattı.

Çaydurt Halk Otobüsleri Kooperatifine bağlı 11 halk otobüsü sahibinin sistemden ayrılmak için Belediyeye dilekçe vermesi üzeri konu Ocak ayı Belediye Meclis toplantısına taşındı.

OTOBÜS SAHİPLERİ SİSTEMDEN AYRILMAK İSTİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Toplu taşıma sistemini düzgün bir hale getirmemiz lazım. Bu istemden Belediye olarak ben memnun değilim. Şoförler memnun değil, araç sahipleri memnun değil, vatandaşlar memnun değil. Pandemi sürecinin de etkisi var kabul ediyorum ama ortada bir memnuniyetsizlik var. Biz elimizden geldiğince destek vermemize rağmen, şoförler anahtar kapatacak duruma gelmiş. Şimdi 11 araç sahibi ayrılmak için destek vermiş bunun devamının geleceğini tahmin ediyorum” dedi.

SİYASET MALZEMESİ YAPMAYALIM

Toplu taşıma sorununun Bolu’nun bir sorunu olduğunu belirten Başkan Özcan; “Bu konuyla ilgili CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Güldal ve Ak Parti, Grup Başkan Vekili Burak Balaban’ı davet ederek konuyu konuştum. Buna ortak bir çözüm bulmamız lazım. Konunun siyaset malzemesi yapılmasını istemiyorum. Tüm İllerde Belediyeler toplu taşıma konusunda sorun yaşıyor. Bizde yaşıyoruz. Düzce aylık belirli bir yolcu garantisi verdi. O miktara ulaşılamadığından Belediyenin kasasından yüklü miktarda ödeme yapılıyor ve Belediye zor durumda kalıyor. Ben Şoförler Odasıyla görüştüm. Onlar bizim teklifimizi kabul etmedi. Bizde onların teklifini kabul etmedik. Şuan için orta noktada anlaşamadık. Bu Bolu’nun ortak sorunu, birlikte çözmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Başkan Tanju Özcan’ın açıklamasının ardından konu Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Konu komisyonlarda görüşüldükten sonra Ocak ayı Belediye Meclisi Toplantısı 2. Oturumunda tekrar gündeme gelecek.  

2 yorum yapılmış

  • Vatandas5 Ocak 2021 - 19:45
    Pandemide tüm esnaf kötü durumda. Berberi..kuaförü...kahvesi.otelcisi.herkes batik. En iyileri yine otobüscü...ama en fazla ağlayan onlar..yazik.. belediyede sadece onlarin pedine düşmüş gidiyor...bolu da sadece otobüsçüler yok..tüm esnaf aynı..
  • Cetin akkoc zonguldak.5 Ocak 2021 - 21:22
    Türkiye genelinde bu uygulama şoför esnafını bezdirme uygulamasıdır.bi kanun çıkardılar.ulkede sağlam.insan kalmadi.onune gelen engelli.hem çalışıyor arabalara bedava seyahat hakkini kullanıyor.poli gacteci 65 yaş üstü. Gazı yakınları bedava.ey belediye başkanları bu ataçlar sumu yakıyor maliyetler artdı.sizlerden ricam suku bu bedavacilari kaldırın.biz kimin yoksul olduğunu kimin ihtiyacı olduğunu biliyoruz.bunlari bize bırakın.diyer bedavacilari hemen kaldır

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.