Bolu'da suya Ocak ayından önce indirim yapmak mümkün değil

Belediye Başkanı Tanju Özcan 'suya yüzde 50 indirim yaptık' diye tweet attı fakat kanun gereği bu yüzde 50'lik indirim ancak Ocak ayında faturalara yansıyabilecek.

Bolu'da suya Ocak ayından önce indirim yapmak mümkün değil
11 Eylül 2023

Bilindiği üzere  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Eylül ayı ilk Belediye Meclisinde teklif ettiği içme suyunda %50 indirim yapılması, Belediyenin mevzuatına takılmıştı.

Plan ve Bütçe Komisyonu hazırladığı raporu Eylül ayı 2’nci meclis toplantısına getirdi ve denk bütçeyi bozacağından dolayı suda istenilen indirimin uygulanamayacağını söyledi.

İndirim talebinin 2024 yılı bütçesinin görüşüleceği Kasım Meclisinde gündeme alınabileceği ve alınacak indirim kararının da 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olabileceği Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Tanju Özcan’a söylenince, indirim talebi ertelenmek zorunda kalmıştı.

Yani suda indirim en iyi ihtimalle 4 ay sonra yapılacak olmasına karşın belediye başkanı Tanju Özcan attığı tweet ile Bolu'da yüzde 50 su indirimi yapılmış algısı yarattı. 

Başkan Özcan attığı tweet'te "Hükümetin tüm zamlarına inat Bolu’da su ücretlerine YÜZDE 50 indirim yapılmıştır. (Yabancı uyruklu aboneler hariç).Yeni tarife kısa süre içinde yürürlüğe girecektir.Ama siz su ucuz diye aman israf etmeyin" dedi.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Bolu'da suya indirim mevzuat gereği Ocak ayından önce yapılması mümkün değil.

Bolu'da vatandaşlar 1 metreküp için 18 lira öderken bu ay aynı su için 24 lira ödediler. Öte yandan Düzce’de ise suyun metreküpüne 14 lira.

1 yorum yapılmış

  • Köroğlu 11 Eylül 2023 - 14:24
    Bolu koşullarında, su parası çok pahalı. Bütçede, gerekli revizyon yapılarak indirim gerçekleşebilir. Hükümet, nasıl doğalgazda indirim yaptı ise, Belediyenin de bunu daha önce yapması gerekirdi. Çok geç kalındı. Belediye encümen azalarına çok iş düşüyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.