Bolu'da Perşembe günü kar yağışı başlayacak

Karadeniz üzerinden gelen yeni soğuk ve yağışlı hava dalgası Türkiye genelinde etkili olacak. Sistemle birlikte perşembe gününden itibaren Bolu'da kar yağışı etkili olacak.

Bolu'da Perşembe günü kar yağışı başlayacak
24 Ocak 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, haftalık hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahbaz, açıklamasında,"Perşembe günü yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesini bekliyoruz. Bu yeni sistemin etkisiyle perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlar görülecek. Kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Cuma günü yeni sistem daha da genişleyerek ülke üzerindeki etkisini artırıyor. Marmara'da, Batı Karadeniz'in tamamında yağış bekliyoruz. Orta Karadeniz'in de iç kesimlerinde yağış olacak" dedi.

Meteorolojik verilere göre ilimizde Perşembe günü kar yağışı başlayacak ve önümüzdeki hafta Pazartesi gününe kadar 5 gün aralıksız yağacak.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.