Bolu'da kapora dolandırıcıları arttı

Bolu'da kapora dolandırıcıları arttı
17 Mayıs 2023

Bolu Emlak Danışmanları ve Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Ertekin, son zamanlarda artan gayrimenkul fiyatları ile dolandırıcıların sahibinden satılık ilanlarıyla ve sosyal medya üzerinden kapora alıp vatandaşları zor durumda bıraktıklarını ifade etti.

Başkan Ertekin, "Bolu Emlak Danışmanları ve Komisyoncuları Derneği Olarak bizlere ulaşan ihbar ve telefonlarla edindiğimiz bilgilere göre normalde fiyatı yüksek bir gayrimenkulü sahibi gibi ilana girip fiyatı makulmüş gibi göstererek dikkat çekip aslında öyle satılık bir yer olmamasına rağmen kaporayı alarak kayıplara karışan kişi ya da kişilerin maalesef vatandaşlarımızı maddi ve manevi olarak dolandırdıklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Özellikle internet sitelerindeki sahibinden ilanlara dikkat edilmesini önemle rica ediyorum. Yani kapora vermeden önce tapunun sorgulanması gerekiyor. İlan verenin emlakçı olması halinde Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi'nin olup olmadığını sorgulamalarını satışa ya da kiraya bahse konu gayrimenkul için satış ya da kiralama yetkisi olup olmadığının mutlaka sorgulanması gerekmektedir. Gelen ihbarlarda en fazla sahibinden verilen ilanlara dikkat çekilmektedir. Sanki mal sahibi gibi ilan girip artık ne koparırsa 10 bin - 20 bin lira ondan sonra kayıplara karışıyorlar, bir daha izini bulmak mümkün olmuyor. Aynı konu satılık evler için de geçerlidir. Vatandaşlarımızın dolandırılmaması için yetki belgesini almış sorumlu emlak danışmanları ile alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum. Satıcı mülk sahiplerinin yetki belgeli emlakçı arkadaşlarımıza satış yetkisi vermelerini şiddetle ve önemle tavsiye ediyoruz. Satılıklarda aynı şekilde, emlakçıya yetki sözleşmesi aynı şekilde imzalayıp sorumluluğu emlakçı arkadaşlarımıza vermelerini öneriyorum. Bakanlıktan, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesini almış sorumlu emlak danışmanı arkadaşlarımızın hata yapma lüksü yoktur. Yapan olursa da https://ttbs.gtb.gov.tr/ adresinden şikâyet edebilirsiniz" diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.