Bolu'da 1 haftada yüzde yüz artış!

Bolu'da 1 haftada yüzde yüz artış!
7 Aralık 2020

Hayat Eve Sığar uygulamasına göre, Bolu’daki vaka sayıları son iki ayda arttı, Verilere göre risk haritasının rengi ise beyaz ve yeşilden kırmızıya döndü. Bolu’da geçtiğimiz hafta kaydedilen verilere göre artış hızla devam etmekte.

Haber: Ayşe Tavaş

Bolu’da Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndan (HES) uygulamasında paylaşılan veriler Bolu’nun tehlikeli durumunu gözler önüne seriyor. Geçen hafta yüksek riski temsil eden kırmızı alanların az sayıda bulunduğu Bolu’da bugünkü verilerde ise çoğu alanın yüksek riskli olduğu görüldü. Kentte vaka sayısının yüzde 100 oranında arttığını, hastane doluluk oranlarının yüksek olduğu biliniyor. Vaka sayılarındaki artışların hızla devam ettiği son dönemde tedbirlerin daha da sıkılaşacağı görünüyor.

İşte Kentte en tehlikeli alanlar

Geçen dönemde İl merkezini kapsayan yüksek risk alanı şehrin üst ve alt kısımlarına doğru genişlemeye devam ediyor. Özellikle şehrin üst kısımlarındaki artış dikkat çekiyor. Tabaklar Mahallesi, İzzet Baysal caddesi, Mehmet Karaburun Caddesi,  Cumhuriyet caddelerindeki risk alanlarının büyüdüğü göze çarpıyor. 

İlçeler ve köylerdeki risk haritası

Gerede ve Yeniçağa İlçeleri, Karacasu Beldesi, yüksek riskte kıpkırmızıya boyanmış şekilde karşımıza çıkarken uygulamadaki verilere göre, Seben, Mengen, Dörtdivan ve Mudurnu ilçelerinde riskin en az olduğu saptanmakta. Hamzabey ve  Taşoluk köyünde ise alan tamamen kırmızıya boyanmış şekilde görülmekte.

Salgın ile mücadelede maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyma konusunda  çok dikkatli olmalıyız. Özellikle tüm kapalı  yerlerde kurallara uyma hususunda daha dikkatli olmalıyız. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.

1 yorum yapılmış

  • Aysel Bahsi9 Aralık 2020 - 12:35
    İlçeler eksik yazılmış Kıbrıscık ilçeden çıkarıldı mı

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.