Bolu Türk Eğitim-Sen Başkanı yeni koronavirüs eğitim tedbirlerini değerlendirdi

Bolu Türk Eğitim-Sen Başkanı yeni koronavirüs eğitim tedbirlerini değerlendirdi
18 Kasım 2020

Türk Eğitim-Sen Başkanı Erhan Bayram, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 31 Aralık’a kadar devam edecek uzaktan eğitim sürecine dair hızlı tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Erhan Bayram, uzaktan eğitim sürecinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Geçmiş süreçte yaşanılan düzensizliklere tekrar yer verilmemesi gerektiğini belirten  Bayram, “Hatırlanacağı üzere, öğretim yılı başında aynı konularda dahi genel müdürlüklerin farklı yorumları olmuş, bu da kafa karışıklığına yol açmıştı. Dolayısıyla önümüzdeki sürece dair yazı ve yorumlar tek elden çıkarılmalıdır” dedi.

Öğretmenlerimiz ek ders mağduriyetine uğratılmamalı

Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan öğretmenlerin ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemesi gerektiğinin altını çizen Bayram,  “Öğretmenlerimizin mevcut haftalık ders çizelgeleri üzerinden yürütülen uygulama devam ettirilmelidir. Bu konuda yeni bir karmaşa oluşturmak, MEB eliyle öğretmenlerimizin kamuoyu önünde tartıştırılmasına neden olacaktır. Bu anlayışla, İl ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve Okul idareleri inisiyatifin kendilerine bırakıldığı hususlarda planlamalarını yaparken öğretmenlerin kayba uğratılmamalarına  mutlaka dikkat etmelidir.

Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat edilmeli

Kısıtlama döneminde devlet okulları ile özel okul ve kurslarla ilgili uygulamalarda eş güdüm sağlanarak fırsat eşitsizliğine meydan verilmemelidir.Pandemi kurallarına uygun, âdil bir ölçme-değerlendirme uygulaması sağlanmalıdır. Yüz yüze eğitime ara verildiği için uzaktan eğitim sürecinde ölçme değerlendirmenin nasıl yapılacağı da düzenlenmelidir. Ölçme değerlendirmenin olmadığı bir uzaktan eğitimde hem motivasyonu sağlamak hem de verim almak mümkün değildir. Hükümet, uzaktan eğitim araçlarına ve yeterli internet imkanına sahip olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamalıdır. Özellikle EBA dışı platformlardan yapılan canlı ders anlatımları ciddi oranda internet giderine neden olmaktadır. Hükümet, canlı ders anlatımı için öğretmenlerimize ücretsiz internet hizmetini mutlaka sunmalıdır.

Canlı ders sayısı ve süresi pedogojik verilere göre düzenlenmeli

Canlı ders sayı ve süresi hem öğretmenlerimiz hem de özellikle öğrencilerimiz açısından makul seviyede tutulmalıdır. Bu konuda taşra teşkilatı da uyarılmalı, öğrencilerimizin sağlığına zarar verebilecek ve aynı zamanda pedagojik açıdan da sıkıntılı olacak durumlara engel olunmalıdır. Uzaktan eğitimde EBA TV daha etkin şekilde kullanılmalıdır. Böylece, internet ve kişisel bilgisayar imkanı ile televizyona sahip olma imkanı mukayese edildiğinde, muhtemel fırsat eşitsizlikleri nispeten engellenmiş olacaktır.

Eğitim çalışanlarımıza esnek çalışma konusunda zorluk çıkarılmamalı

Kurum ve okullarımızda görevli, kronik rahatsızlığı olan, hamile ve 60 yaş üstü başta olmak üzere eğitim öğretim sınıfı dışındaki tüm eğitim çalışkanlarımıza da esnek çalışma kolaylığı gösterilmelidir. Türk Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi eğitim çalışanlarımızın yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Biliyor ve inanıyoruz  ki; bu olağanüstü koşulları eğitim süreçlerinin tüm paydaşları olarak işbirliği ve dayanışma içerisinde başarıyla atlatacağız.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.